місто Києва - главные новости

місто Києва - последние новости часа

+3
2 січня Господарський суд м. Києва відкрив провадження у справі за позовом НАЗК про визнання недійсними договорів між господарським товариством і Головним управлінням Національної поліції у м. Києві.
8 листопада Верховна Рада ухвалила зміни до бюджетного кодексу України для "забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України". Документ передбачає, що тепер податок з доходів фізичних осіб, який сплачують з грошового забезпечення військових, який досі йшов до місцевих та обласних бюджетів, тепер піде до державного – на закупівлю дронів та артсистем. Ціна питання – майже 26 мільярдів гривень до кінця цього року та орієнтовно 94 мільярди – у наступному.

Все новости, где упоминается місто Києва

03.01 / 16:32
закон НАЗК У діях посадових осіб столичної поліції виявили ознаки злочину — НАЗК
2 січня Господарський суд м. Києва відкрив провадження у справі за позовом НАЗК про визнання недійсними договорів між господарським товариством і Головним управлінням Національної поліції у м. Києві.
09.11 / 14:53
политика оборона бюджет протестующие держава Багатоходівку "спочатку дрони потім стадіони" можна вважати виконаною
8 листопада Верховна Рада ухвалила зміни до бюджетного кодексу України для "забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України". Документ передбачає, що тепер податок з доходів фізичних осіб, який сплачують з грошового забезпечення військових, який досі йшов до місцевих та обласних бюджетів, тепер піде до державного – на закупівлю дронів та артсистем. Ціна питання – майже 26 мільярдів гривень до кінця цього року та орієнтовно 94 мільярди – у наступному.
20.06 / 12:56
политика Київрада дерусифікувала ще дві вулиці у столиці
20 червня Київрада дерусифікувала ще дві вулиці у столиці.
11.04 / 08:28
Telegram политика Вранці в Києві сталася пожежа на Хрещатику
Вранці 11 квітня у Києві сталася пожежа в одному з корпусів Київського національного університету імени Карпенка-Карого на Хрещатику.
14.01 / 11:59
війна окупанти Окупанти атакували Київ ракетами: прогриміли потужні вибухи
Повітряна тривога пролунала одразу після гучних звуків, повідомляє «УНІАН».У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що російські окупанти атакували місто ракетами.У ОП закликали українців не ігнорувати повітряну тривогу. Там уточнили, що окупанти як ціль знову обрали об'єкт інфраструктури."Вибухи в Дніпровському районі. Усі служби прямують на місце. Залишайтесь у укриттях!", - йдеться у повідомленні мер Києва Віталія Кличка.У КВМА підтвердили влучення в інфраструктурний об'єкт.Кличко повідомив про уламки ракети, що впали на нежитлову будівлю."У Голосіївському районі столиці на нежитлову територію впали уламки ракети. Постраждалих немає", - зазначив Кличко.
14.01 / 11:23
Facebook президент Telegram политика У Києві пролунали вибухи: росіяни атакують об’єкти критичної інфраструктури
Telegram.Сьогодні вранці у столиці було чутно вибухи. Згодом о 9:35 у Києві оголосили повітряну тривогу.“Ракетна атака на об‘єкти критичної інфраструктури.
12.01 / 17:50
Варшава безоплатно передасть Києву 60 вагонів метро
Польща продовжує активно підтримувати та допомагати українців. Так, метрополітен Варшави безоплатно передасть Києву 60 вагонів метро, повідомляє мер Києва Віталій Кличко.
12.01 / 17:06
Енергетики відновили понад половину зруйнованих росією обʼєктів інфраструктури
Попри обстріли, місцева влада, комунальники та енергетики вже відновили понад 55% зруйнованих чи пошкоджених ворогом об'єктів інфраструктури, які дають змогу постачати українцям тепло.
11.01 / 23:02
политика Варшава передасть Києву 60 вагонів метро
Мер Варшави Рафал Тшасковський пообіцяв передати 60 вагонів для Київського метрополітену. Про це повідомила пресслужба Київської міської адміністрації.
11.01 / 22:31
политика Мери чотирьох європейських столиць, які приїхали в Київ, мають намір і надалі допомагати Києву, - Кличко
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мерами чотирьох європейських столиць - членів Пакту вільних міст. Мер Варшави Рафал Тшасковський, Праги Зденек Гріб, Будапешта Гергелі Карачонь та Братислави Матуш Валло приїхали до Києва засвідчити підтримку та подальшу допомогу українській столиці.
11.01 / 17:37
технологии Метро на Виноградар бути: роботи з будівництва продовжать
Роботи з будівництву метрополітену на Виноградар будуть продовжені. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник у інтервʼю ТСН.
10.01 / 21:37
Facebook електроенергія У Києві світло вимикатимуть у «сірих зонах» графіка
"Обсяги обмежень зараз такі, що світло, найбільш імовірно, відключатимуть у світло-сірих зонах графіка. Це складно прийняти після тривалого часу без відключень, але така наша нова реальність зараз", - написав у Facebook гендиректор Yasno Сергій Коваленко.Генерація електроенергії вже не збільшиться, але споживання продовжує зростати. Тому дефіцит продовжує ставати дедалі більшим.Після свят електроенергією знову почали забезпечувати бізнес та промисловість, тож загальні обсяги споживання почали зростати."Тому, як говорили у жовтні, до кінця березня потрібно бути готовими до будь-яких ситуацій", - додав він.
10.01 / 14:17
политика Кличко: Латвія передала Києву як допомогу ще 10 міських автобусів
Латвія відправила до Києва ще 10 сучасних автобусів та гуманітарну допомогу.
10.01 / 13:17
Копенгаген та Київ стануть містами-побратимами
Копенгаген та Київ розробляють угоду про побратимство між містами, що розрахована щонайменше на три роки.
07.01 / 11:45
погода прогноз погоди Стало відомо, як довго в Україні протримаються морози
У суботу, 7 січня, в Україні під час святкування Різдва за Юліанським календарем, вдарять 20-градусні морози . Про це повідомила синоптик Наталія Діденко у Facebook.За її словами, найближчої ночі температура повітря у Київській, Чернігівській, Сумській, Полтавській, Черкаській, Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській областях знизиться до -10-18 градусів."При проясненнях на північному сході України, ймовірно, місцями до -17-20 градусів ! На решті території України вночі -4-11 градусів , у південній частині та на заході 0-5 градусів морозу", - попередила синоптик.Вдень 7 січня температура повітря становитиме 3-9 градусів морозу, у Сумській, Чернігівській, Харківській, Луганській та Полтавській областях -10-14 градусів . У південній частині близько 0 , у західних областях 0...+5 градусів ст.
07.01 / 06:56
Facebook електроенергія Стало відомо, як відключатимуть світло у Києві на вихідних
"На вихідних, найбільш імовірно, відключення будуть чітко за графіком, хоча раніше субота-неділя могли проходити без відключень або з мінімальними", - написав у Facebook гендиректор постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко.Зазвичай у вихідні українці отримують більше електроенергії, однак на наступні кілька днів прогнозують значне похолодання. Він нагадав, що кожні -5 градусів на вулиці – це +250 МВт до споживання. Крім того, через  через морози можуть траплятися і локальні аварії.
06.01 / 15:19
погода Жителям Києва розповіли, як місто проходитиме морози
Усі столичні служби готові до зниження температури та працюють у посиленому режимі, щоб кияни безперебійно отримували всі необхідні послуги."У Києві сьогодні суттєво похолодає. За прогнозом синоптиків, уночі температура повітря опуститься до 11 градусів нижче за нуль", - повідомив у Telegram мер Києва Віталій Кличко."Зараз будинки киян забезпечені тепло- і водопостачанням. Відключення світла відбувається відповідно до стабілізаційних графіків ДТЕК. Енергетики зазначають, що в умовах зниження температури навантаження на електромережі зростатиме. Тому споживати електроенергію необхідно свідомо. Зокрема, щоб уникнути аварійних відключень", - зазначив Кличко.Аварійні служби чергують цілодобово і готові оперативно усувати проблеми на міських мережах. Зокрема, готуючись до опалювального сезону, місто збільшило склад аварійної служби "Київтеплоенерго". Керуючі компанії, які обслуговують житловий фонд, також придбали додаткові аварійно-ремонтні авто для роботи взимку.
04.01 / 20:03
политика рейтинг Київ отримав почесне звання найкращого містом світу 2023 року за версією Resonance
Київ отримав почесне звання «Найкращого міста 2023 року» у рейтингу «100 найкращих міст світу» за версією сайта WorldBestCities та міжнародної агенції Resonance.
04.01 / 14:45
политика Київ визнано найкращим містом за версією агенції Resonance, - Кличко
Експерти міжнародної агенції Resonance присудили Києву почесне звання "Найкраще місто 2023 року" в рейтингу "100 найкращих міст світу". Це звання українська столиця отримала завдяки стійкості, незламності мешканців Києва та хоробрості перед обличчям війни.
03.01 / 11:29
Київська область З'ясувалась причина ранкових гучних вибухів у Києві та області
У вівторок, 3 січня, у Київській області у Вишгородському районі проводяться навчання саперів – тому мешканці північних районів столиці та Київщини можуть чути звуки вибухів. Про це повідомили у Київській ОВА.
03.01 / 09:49
технологии политика Київ отримав від Тайваню перші два генератори високої потужності
Київ отримав перші два генератори високої потужності (300-800 кВА) в рамках виконання меморандуму між Києвом і Тайванем про допомогу столиці щодо придбання альтернативних джерел живлення для обігріву мешканців.
02.01 / 14:46
президент львів У Львові повідомляють про замінування будівлі Ратуші
Сьогодні, 2 січня, надійшло повідомлення про замінування будівлі Львівської Ратуші.
02.01 / 09:44
ПВО обстріл Воздушные силы Украины Сили ППО за ніч збили 39 дронів-камікадзе, два "Орлани" та ракету росіян
Бійці протиповітряної оборони в ніч на 2 січня збили всі 39 дронів-камікадзе Shahed-131/136, які росіяни випустили по Україні.
02.01 / 09:30
политика Вночі Київ атакували дрони: пошкоджено енергетичну інфраструктуру
Про це повідомила Київська МВА. У результаті нічної у Києві пошкоджена енергетична інфраструктура, через що у місті розпочалися аварійні відключення електроенергії.
02.01 / 09:12
З'явилися подробиці нічної атаки дронів на Київ
У ніч проти понеділка, 2 січня, РФ атакувала іранськими безпілотниками Shahed-136/131 столицю України. Було збито 22 дрони-камікадзе. У Деснянському районі Києва отримав поранення 19-річний хлопець, його було госпіталізовано. Про це повідомили КМВА та мер Києва Віталій Кличко.
01.01 / 22:05
политика Бійці запросили: у мережі показали, як Кличко зустрів Новий рік у Бахмуті
Мер Києва Віталій приїхав до Бахмута Донецької області на запрошення військових та зустрічав Новий рік разом з ними. Відео та привітання з Бахмута він оприлюднив у своєму Telegram-каналі, передає Час Пік. "Наші воїни захищають українців вдень і вночі, у будні та у свята, у дощ та сніг.
01.01 / 21:25
политика Бахмут Кличко зустрів Новий рік разом із захисниками у Бахмуті
Мер Києва Віталій Кличко приїхав у Бахмут на запрошення військових і зустрічав Новий рік разом з ними.
01.01 / 12:07
политика Росіяни розбомбили в Києві готель та палац "Україна", де роками виступали їх пропагандисти (фото, відео)
Сьогодні близько 14:00 у Києві прогримів вибух між житловими будинками в Солом‘янському районі столиці. Також вибухи сталися в Печерському районі та Голосіївському. Є руйнування, загиблі та поранені. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.
31.12 / 18:19
війна Кличко назвав кількість жертв ракетного удару по Києву
"В результаті російської атаки на цивільні об'єкти столиці 1 особа загинула, 20 - постраждали. Госпіталізували 14 постраждалих, шістьом медики надали допомогу на місці", - написав у Telegram мер Києва Віталій Кличко.Пошкодження отримали будівлі двох шкіл у Солом'янському районі, і одна – у Печерському.Пошкоджено один дитсадок у Солом'янському районі. Постраждалих на цих об'єктах немає.
31.12 / 17:36
ракетный удар Ракетна атака на Київ: поранено 20 людей, більше половини з них – госпіталізовано
Внаслідок сьогоднішньої ракетної атаки на столицю України поранення отримали 20 людей, також одна людина загинула.
31.12 / 16:27
ракетный удар У Києві під час ракетного удару поранено японського журналіста
Внаслідок масованого ракетного удару сьогодні, 31 грудня, у Києві поранення отримав журналіст із Японії.
31.12 / 16:24
Facebook Telegram политика Ракетний обстріл Києва: одна особа загинула, ще 7 постраждали
повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.Сьогодні російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку по території України. Спершу Віталій Кличко повідомив, що у Києві лунають вибухи та закликав жителів столиці перебувати в укриттях.Згодом мер Києва написав, що один з вибухів пролунав між житловими будинками у Солом’янському районі столиці.Також він повідомив, що вибухи пролунали в Печерському районі та Голосіївському.Пізніше Кличко написав, що за попередньою інформацією, в Солом’янському районі одна людина загинула.
31.12 / 16:24
Facebook Telegram политика Кількість постраждалих у Києві зросла до 8 осіб, зокрема поранено журналіста з Японії
повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.За його інформацією, під час ракетної атаки РФ на Київ у Печерському районі поранено журналіста з Японії. Його госпіталізують медики.
31.12 / 16:01
війна У Києві пролунала серія вибухів, є руйнування та загиблі
"Один із вибухів пролунав між житловими будинками в Солом'янському районі. Усі служби прямують на місце. Деталі - пізніше", - написав у Telegram мер Києва Віталій Кличко.Вибухи сталися у Печерському та Голосіївському районах."Також вибухи сталися у Печерському районі та Голосіївському. Є руйнування. Рятувальники та медики слідують на місця", - йдеться у його повідомленні.У Києві ушкодження отримав готельний об'єкт. У Солом'янському районі уламки влучили у приватний будинок.Кличко повідомив, що, за попередньою інформацією, у Солом'янському районі одна людина загинула внаслідок ракетної атаки Росії. Декілька постраждалих.
31.12 / 07:21
війна Росії проти України Російські окупанти викрали в Україні понад 30 мерів, - Кличко
Російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення в Україну викрали понад 30 мерів у різних областях, і наразі доля семи міських голів досі залишається невідомою.
31.12 / 02:21
війна окупанти Стало відомо, скільки мерів українських міст викрали окупанти
У Кличка запитали, чи був він ціллю російських диверсантів."Звичайно. Мери були цілями всюди. Росіяни намагалися заарештовувати мерів і різними методами примушувати їх до співпраці. По всій країні було викрадено понад 30 мерів, які залишилися у своїх громадах. Семеро з них вважаються зниклими безвісти , - заявив Кличко. "Українська правда".Кличко також розкритикував дії влади. Він поскаржився, що уряд не дав чіткої відповіді місцевим чиновникам: покидати своє місто у разі потенційної окупації, чи ні."Ситуація була важка: якщо ти залишишся зі своєю громадою, ти зрадник...Ми кілька разів зверталися до уряду з проханням дати вказівки: залишитися чи евакуюватися? Але чіткої відповіді ми не отримали", - сказав мер Києва.
30.12 / 20:39
війна У Києві проживе майже стільки ж людей, скільки було до війни
"Ми вважаємо, скільки стільникових телефонів використовується. Перед війною тут було 3,8 мільйона людей, у березні менше мільйона, у липні два, два з половиною мільйони, тепер 3,6 мільйона. Місто переповнене", - заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє "РБК-Україна".У Києві на сьогоднішній день мешкає близько 300 тисяч зареєстрованих переселенців з інших регіонів України.
30.12 / 18:37
люди У Києві сьогодні майже стільки ж людей, скільки було до війни, - Кличко
У Києві сьогодні мешкає майже стільки ж людей, скільки було у столиці України до початку російського вторгнення.
30.12 / 14:05
политика man Кличко передав рятувальникам сучасне пожежне авто
Мер Києва Віталій Кличко передав столичним рятувальникам новий пожежний автомобіль MAN, призначений для пінного гасіння пожеж. Такий подарунок Київ отримав напередодні Нового року від німецьких та польських партнерів.
30.12 / 11:22
війна окупанти У ОП поділилися подробицями падіння дрона РФ в одному з районів Києва (ФОТО)
Російські окупанти в ніч проти 30 грудня атакували Київ 7 дронами-камікадзе, 5 з них були знищені в небі над столицею, решта – на підльоті до неї. Про це в Telegram повідомив мер Києва Віталій Кличко .
30.12 / 00:01
Кличко прозвітував про підсумки дерусифікації Києва у 2022 році
Нинішній рік став роком великої дерусифікації Києва. Так, із серпня у столиці перейменували вже 237 вулиць, проспектів та бульварів, назви яких були пов'язані з країною-агресором чи радянським минулим. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.
29.12 / 11:25
Киян попередили про перебої зі світлом та водопостачанням
Мер Києва Віталій Кличко попередив про можливі перебої з електроенергією та водопостачанням у столиці. Про це градоначальник написав у Telegram.
29.12 / 10:58
политика ракетный удар Ракетна атака на Київ: у КМВА повідомили про наслідки
Під час ракетної атаки 29 грудня в Києві пошкоджено декілька будинків, промислове підприємство та дитячий майданчик.
28.12 / 12:41
Київська область Жителям Києва та області пояснили причину гучних вибухів
На Київщині тренуються сапери – тож жителі деяких районів Києва можуть чути звуки вибухів. Про це повідомили у Київській ОВА.
24.12 / 17:43
Кличко відвідав Чернігів і подякував громаді та меру, що захистили столицю
Мер Києва Віталій Кличко відвідав Чернігів і виступив на сесії Чернігівської міської ради. Він подякував громаді Чернігова від імені усіх киян за те, що захистили від окупантів не лише своє рідне місто, але й столицю.
24.12 / 11:53
війна електроенергія У Києві знову діють екстрені відключення світла
"В Києві відбуваються екстрені відключення світла. Графіки стабілізаційних відключень, які складені раніше, наразі не діють. Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК "Укренерго", іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації", - йдеться в повідомленні ДТЕК Київські електромережі.Дефіцит електроенергії на Київщині становить близько 50%.Мер Києва Віталій Кличко попередив, що поки що неможливо говорити про повернення столиці до чітких графіків відключення світла, адже ситуація з енергопостачанням у місті дуже складна.
24.12 / 09:40
електроенергія Графіки все ще не працюють. У Києві та області екстерні відключення світла
У Києві та області станом на сьогодні, 24 грудня продовжують застосовувати екстрені відключення світла. Графіки не працюють.
23.12 / 21:01
технологии метро У Києві припиняють роботу трамваї і тролейбуси, але є альтернатива
Через дефіцит електроенергії замість трамваїв і тролейбусів на всіх маршрутах курсують автобуси.
20.12 / 23:20
технологии Telegram политика Частина Києва може залишитися без опалення
У столиці без стабільного електропостачання 10 котелень. 
20.12 / 16:24
технологии политика начальник У КМВА розповіли про відключення світла та стан із водо- і теплопостачанням Києва
Після вчорашньої атаки ворожих дронів на столицю генерація електроенергії обмежена, тому Київ, як і решта регіонів країни, отримує лімітований обсяг електропостачання.
20.12 / 02:18
електроенергія У Києві частина будинків може залишитися без опалення
"У зв’язку із надзвичайно складною ситуацією в енергетиці та значеними пошкодженнями енергетичної інфраструктури, "Укренерго" застосовує в Києві більш значні обмеження. Тому наразі без стабільного електропостачання 10 котелень столиці", - написав у Telegram мер Києва Віталій Кличко.Внаслідок цього перебої з теплопостачанням можуть виникнути у 144 житлових будинках міста.Енергетики та тепловики працюють у цілодобовому режимі. У столиці розгорнуть додаткові пункти обігріву.У Києві вже працює 430 пунктів обігріву, адреси яких можна знайти за посиланням.Після атак дронів-камікадзе на Київ та об'єкти інфраструктури комунальникам вдалося відновити роботу більшості котелень. При цьому без опалення залишаються близько 3% споживачів.За словами гендиректора YASNO Сергія Коваленка, у Києві світла може не бути по 10 годин.
20.12 / 00:16
Facebook Telegram политика самит На Софіївській площі у Києві засяяла головна ялинка країни
Букви.Цьогоріч ялинка не має настільки пишного вбрання проти минулих років. Вона не дарує відчуття свята, проте, безсумнівно, нагадує про силу українського народу.17 грудня, після того, як її змонтували, розпочали прикрашати новорічну ялинку.Ялинку встановили та прикрасили коштом меценатів і бізнесу, генератор теж надали благодійники.
19.12 / 21:56
війна У Києві збільшився дефіцит електроенергії
"Внаслідок атак, які були сьогодні вранці, деякі з дронів пошкодили енергосистему міста Києва та області. У зв'язку з цим ми спостерігаємо збільшення дефіциту електроенергії до 50 відсотків", - зазначив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє "РБК-Україна".19 грудня окупанти вдарили по Києву та Київській області за допомогою дронів.У небі над Києвом було зафіксовано 23 ворожих безпілотників. ЗСУ вдалося знищити 18 БПЛА.
19.12 / 20:50
Вторгнення Росії до України Який дефіцит електроенергії залишається у Києві: відповідь Кличка
Внаслідок останніх ракетних ударів та обстрілів з використанням дронів-камікадзе київська енергетична інфраструктура має серйозні пошкодження.
19.12 / 20:00
новий рік У Києві засвітили головну ялинку країни: як вона виглядає
19 грудня 2022 року, у День Святого Миколая, у столиці засвітили вогні на головній ялинці країни на Софійській площі. Про це пише мер Києва Віталій Кличко.
19.12 / 09:08
У Києві запалили найбільшу Ханукію в Європі
Увечері 18 грудня у центрі Києва запалили першу свічку свята Ханука, — повідомляє The Associated Press.
18.12 / 12:43
Facebook закон президент «На злодії шапка горить» – важкопоранений військовий про те, як Олена Шуляк приїхала в госпіталь через його некомпліментарний допис у Facebook
написав у Facebook.У жовтні Олег Симороз підірвався на протитанковій міні, у зв’язку з чим втратив обидві ноги, отримав важкі поранення щелепи та двох рук. З того часу він проходить лікування та реабілітацію в Київському Військовому госпіталі.Свій перший допис після поранення військовий присвятив законопроєкту №5655 і його ініціаторам.14 грудня Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності”.
17.12 / 08:03
Telegram политика У Києві запустили автобуси, які дублюють маршрути метро: список рейсів
Метро у Києві продовжує працювати лише як укриття. У столиці запустили автобуси, що частково дублюють маршрути метрополітену.
16.12 / 20:50
метро У Києві замість метро і електротранспорту ходитимуть автобуси: список рейсів
Сьогодні, 16 грудня, внаслідок масового ракетного обстрілу України росіянами, було пошкоджено обєкти енергоструктури. Через дефіцит електроенергії роботу наземного та підземного електротранспорту в Києві було призупинено.
DMCA