Латвія - главные новости

Латвія - последние новости часа

+23
Не буде дня «після України», але настане день «після Путіна». Про це сказав президент України Влодимир Зеленський сьогодні під час звернення до народу Литви у Вільнюсі.
Про це з трибуни Верховної Ради України повідомив керівник міжпарламентської групи співробітництва з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко. За його інформацією, 14 мільйонів євро з цієї суми передбачено на відновлення інфраструктури, протезування українських Захисників та Захисниць, навчання представників органів місцевого самоврядування в рамках європейської інтеграції. Пише Знай.юа.

Все новости, где упоминается Латвія

05.06 / 08:37
закон политика оборона Латвійський уряд передає ЗСУ десятки авто, конфіскованих у нетверезих водіїв
Латвія передала Збройним силам України вже 66 автомобілів, конфіскованих у водіїв, котрі кермували у нетверезому стані.
10.01 / 18:05
люди культура президент самит держава Зеленський Зеленський заявив, що буде день «після Путіна»
Не буде дня «після України», але настане день «після Путіна». Про це сказав президент України Влодимир Зеленський сьогодні під час звернення до народу Литви у Вільнюсі.
21.11 / 12:24
президент самит начальник парламентарии держава Естонія продовжить відбудовувати Житомирщину, – нардеп Пушкаренко
Про це з трибуни Верховної Ради України повідомив керівник міжпарламентської групи співробітництва з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко. За його інформацією, 14 мільйонів євро з цієї суми передбачено на відновлення інфраструктури, протезування українських Захисників та Захисниць, навчання представників органів місцевого самоврядування в рамках європейської інтеграції. Пише Знай.юа.
02.11 / 12:10
президент банк самит паспорт мода и стиль Royal Pay Сергія Кондратенка: зв’язки з російською 1xBet, санкції та скупка українських банків
Про це пишуть Акценти. Уже тоді лунали самотні голоси, які закликали заборонити Сергію Кондратенку діяльність в Україні – по-перше, через наявність російського паспорта, по-друге, через зв’язки з російським букмекером 1xBet. Але кілька років Кондратенко ніхто не чіпав, хоча шановні видання писали як про його зв’язки з 1xBet із оборотом у два мільярди доларів, так і про участь групи компаній Сергія Кондратенка, об’єднаних брендом Royal Pay, у відмиванні грошей, отриманих від грального бізнесу.
29.10 / 14:59
общество Дрон поліція Полиция МВД Латвии подарит украинской полиции 12 дронов
Министры внутренних дел Украины и Латвии обсудили опыт работы органов внутренних дел в условиях войны. Службы Министерства внутренних дел Латвии передадут украинской полиции 12 дронов, сообщает Delfi. Ранее министр внутренних дел Латвии Рихардс Козловскис встретился в Литве с министром внутренних дел Украины Игорем Клименко.
27.09 / 16:19
футбол президент политика П’ять країн Європи бойкотуватимуть змагання УЄФА за участі російських команд
Англія, Польща, Латвія, Литва та Швеція бойкотуватимуть змагання УЄФА за участі російських команд, які напередодні були допущені до змагань у категорії U17.
13.09 / 08:24
политика У Литві та Латвії конфіскуватимуть авто з російською реєстрацією
Естонія заборонила в’їзд авто з т. зв. російською реєстрацією, раніше таке рішення ухвалили Литва та Латвія.
12.09 / 05:25
НАТО оборона бюджет самит Латвія та Естонія створюють "Небесний щит": купують німецькі системи ППО IRIS-T на мільярд євро
Естонія і Латвія підписали угоду з Німеччиною про придбання зенітно-ракетного комплексу середньої дальності IRIS-T виробництва німецької компанії Diehl Defense на суму 1 мільярд євро.
11.09 / 06:05
ГАЗ Задувайте газ в баки до полного: водителей предупредили о новом подорожании
Експерти спрогнозували підвищення ціни на автогаз Ціни на скраплений газ на польських терміналах почали зростати, що може спричинити зростання цін на українських АЗС. Про це пише "МMR". На початку вересня темпи подорожчання зрідженого газу прискорилися, а вартість автомобільних партій на східних терміналах Польщі підскочила на $69-90 за тонну до $763-807 за тонну.
10.09 / 15:24
дети діти В Латвию на отдых приедут более 100 детей из Чернигова
Группа будет размещена в отеле, а программа предусматривает активный и пассивный отдых в Риге, а также посещение зоопарка, занятия спортом, экскурсии за пределы латвийской столицы и не только. Латвийская столица Рига в сентябре примет для отдыха 101 ребенка из украинского Чернигова, сообщает Delfi со ссылкой на агентство LETA.
07.09 / 14:51
Чемпіонат світу Латвия и Литва разыграют пятое место на ЧМ-2023 по баскетболу
На мировом первенстве, которое продолжается сейчас на Филиппинах, команды продолжают определять лучших. На чемпионате мира по баскетболу сегодня, 7 сентября, команды начали бороться за утешительное пятое место. По итогам стало известно, что это место между собой разыграют Латвия и Литва.
06.09 / 14:38
баскетбол Чемпіонат світу Стали известны все полуфиналисты ЧМ-2023 по баскетболу
На мужском первенстве, которое продолжается на Филиппинах, завершились все четвертьфинальные поединки. Германия стала очередным полуфиналистом мужского чемпионата мира по баскетболу, который проходит на Филиппинах. В четвертьфинале Бундестим в напряженном матче одолела команду Латвии.
03.08 / 16:26
президент Частина бойовиків ПВК "Вагнер" розташувалися біля литовського кордону - Науседа
Президент Литви Гітанас Науседа повідомив, що частина найманців «ПВК Вагнера» дислокувалися біля литовського кордону.
31.07 / 14:24
НАТО вооружение экспорт политика Орест Сохар: Бункерный натравливает "белорусскую борзую" на НАТО: "вагнеровцы" займутся экспортом терроризма в ЕС — Блоги | OBOZREVATEL
Это очередная попытка нагнать на европейцев страх "великой войны", которая может получить обратный результат.Путинские фантазии о вооруженном конфликте со странами "новой Европы" делятся на 2 типа. Далее текст на языке оригинала. У першій, – тільки не смійтеся, – ботоксний та Лука збираються захистити нас з вами, якщо Польща кинеться анексувати Західну Україну.
21.06 / 18:58
люди президент политика Здоровье и красота Латвія передасть Україні всі свої військові вертольоти | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Латвія вкотре продемонструвала свою підтримку Україні — Рига ухвалила політичне рішення передати Україні всі вертольоти, які є в розпорядженні її збройних сил.
18.06 / 14:26
общество війна діти В Латвии организуют лагеря для детей из Украины
Целью организации лагерей является поддержание социализации и психоэмоционального благополучия украинских детей и молодежи, а также овладение латышским языком и совершенствование навыков сотрудничества. Самоуправление латвийской столицы Риги объявило конкурс на организацию лагерей для детей из Украины, сообщает Delfi. По итогам конкурса будут выделены средства на организацию летних и осенних лагерей для организаций, фондов, предприятий и других заинтересованных поставщиков услуг.
14.06 / 13:42
происшествия люди Допомагати Україні долати наслідки теракту рашистів на КГЕС будуть 16 країн Євросоюзу
До надання Україні допомоги для подолання наслідків підриву росіянами греблі Каховської ГЕС долучилися 16 країн Євросоюзу.
14.06 / 09:06
ООН люди оборона Здоровье и красота Stryker США і Британія оголосили про нові пакети військової допомоги Україні | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Уряд Великої Британії анонсував передачу Україні нової військової допомоги в галузі протиповітряної оборони. Про це оголосили під час зустрічі міністрів оборони Об’єднаних експедиційних сил, передає Sky News.
29.05 / 06:36
Чемпіонат світу Канада - чемпион мира по хоккею
Основатели самой быстрой игры разгромили в финальном матче турнира сборную Германии. Сборная Канады по хоккею выиграла Чемпионат мира в Финляндии. В финальном матче "кленовые листья" не оставили шансов команде Германии, разгромив соперника 5:2.
21.05 / 20:21
люди политика дороги самит Здоровье и красота Росія зажадала від Польщі компенсацію у 750 млрд доларів | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Очільник Держдуми РФ Вʼячеслав Володін звинуватив Польщу у «зраді» історичній памʼяті та заявив, що вона повинна відшкодувати Росії 750 млрд доларів за «звільнення від нацистів» та відбудову після Другої світової війни.
17.04 / 14:52
люди политика самит Здоровье и красота Швеція не вступить у НАТО щонайменше до осені | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Швеція навряд чи стане формальним членом НАТО під час липневого саміту у Вільнюсі. Про це 17 квітня повідомило SverigesRadio.
04.04 / 07:26
президент Николай Томенко: У России появилось еще одно государство-сосед – член НАТО — Блоги | OBOZREVATEL
Сегодня ФИНЛЯНДИЯ – 31 государство в составе НАТО!Сегодня, в День основания НАТО (Альянс был создан 4 апреля 1949 года), состоится церемония присоединения Финляндии к НАТО и будет поднят финский флаг у штаб-квартиры Альянса в Брюсселе. Об этом на своем официальном сайте сообщает президент Финляндской Республики Саули Ниинистё.
30.03 / 15:48
люди закон семья политика Після 1 вересня 2023 року Латвія примусово депортуватиме росіян, які не складуть тест на знання латиської мови
Громадян РФ примусово депортуватимуть з Латвії, якщо вони не складуть тест на знання державної мови, яка необхідна для продовження постійної посвідки на проживання.
13.03 / 12:38
общество самит держава Такое будущее в Кремле готовили Украине. Чем интересна ситуация в Грузии
Петр Олещук Политолог, преподаватель КНУ имени Тараса Шевченко Почему так важна Грузия? И почему именно на ней «отрабатывали» технологии, которые потом переносили и на Украину (и, очевидно, планировали переносить и на последующие государства позже)? Ситуація у Грузії цікава для нас тому, що Грузія являє собою «модульний проект» для московитів по «реінтеграції» колишніх держав СРСР до свого нового імперського простору.Чому така важлива Грузія? І чому саме на ній «відпрацьовували» технології, які потім переносили і на Україну (і, очевидно, планували переносити і на наступні держави пізніше)?Держави, що виникли на місці колишнього СРСР дуже умовно можна поділити на дві великі групи (хоча ясно, що у межах цих груп самі ці держави дуже відмінні).Перша — це ті, які продовжували існувати у якості сателітів Москви. Найяскравіший приклад — Білорусь, яка так і не стала повноцінною незалежною державою, а досі існує у статусі протекторату.
28.02 / 14:03
спорт общество Здоровье и красота чемпионат Полузащитник Дрышлюк официально перешел в Зарю
Полузащитник Кирилл Дрышлюк официально стал игроком Зари. Переход состоялся на правах свободного агента. Детали контракта не разглашаются.
16.01 / 15:18
До Данії прибуло судно з військовою технікою армії США для подальшого перекидання до Східної Європи
До данського порту Орхус прибуло транспортне судно ARC Independence, яке доставило 600 одиниць військової техніки армії США, повідомили в понеділок збройні сили Данії.
16.01 / 13:58
Данія вперше прийняла судно з військовою технікою армії США для подальшого перекидання до Східної Європи
До порту Орхус, що знаходиться в Данії, прибуло транспортне судно ARC Independence. У ньому було понад 600 одиниць бойової техніки армії Сполучених Штатів Америки, повідомили Збройні сили Данії.
13.01 / 16:52
политика самит Захід має бути готовим до різних сценаріїв розвалу РФ, - МЗС Латвії
Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс закликав демократичний світ не боятися розвалу Російської Федерації, а бути готовим до будь-якого сценарію цих подій.
12.01 / 21:03
президент политика Латвія допомагатиме Україні всім, чим зможе, до перемоги, - голова Сейму
Латвія запевнила Україну у різнобічній допомозі аж до остаточної перемоги у боротьбі з Росією.
12.01 / 17:31
Верховна Рада війна в Україні Спікер парламенту Латвії виступив у Верховній раді (відео)
У четвер, 12 січня, у Верховній раді України виступив спікер Сейма Латвії Едвардс Смілтенс.
12.01 / 16:59
президент війна в Україні У Польщі готові тиснути на країни ЄС, щоб збільшити постачання Leopard Україні
Польща оголосила про передачу танків Leopard Україні, щоб "змусити інші країни зробити те саме". Це важливо для захисту України, оскільки інакше Польща може стати наступною мішенню російської агресії.
11.01 / 02:28
Києву подарували нові комфортабельні автобуси
Латвія передала Києву десять сучасних міських автобусів. 10 січня вони із вантажем гуманітарної допомоги виїхали з Риги до української столиці. Про це повідомив київський міський голова Віталій Кличко.
10.01 / 23:51
политика держава Повний розгром Росії - у наших інтересах, - голова МЗС Латвії
Міністерство закордонних справ Латвії передало уряду країни щорічну доповідь, в якій військова поразка Росії в Україні називається одним із ключових факторів зовнішньої політики країни.
10.01 / 22:36
starlink авиакомпания Матимуть доступ всі пасажири: одна з авіакомпаній оснастить весь флот Starlink
Латвійська авіакомпанія "airBaltic " стане першим авіаперевізником Європи, которій установить на борту своїх літаків Starlink.
10.01 / 16:15
зрк військова допомога Латвія може передати Україні нову партію ПЗРК Stinger, - Міноборони
Латвія може передати Україні нову партію зенітно-ракетних комплексів Stinger. Таке рішення може бути оголошене на наступному засіданні "Рамштайну".
10.01 / 14:17
политика Кличко: Латвія передала Києву як допомогу ще 10 міських автобусів
Латвія відправила до Києва ще 10 сучасних автобусів та гуманітарну допомогу.
10.01 / 13:47
Транспорт Рига подарувала Києву 10 сучасних автобусів
Рига подарувала Києву 10 сучасних міських автобусів, які сьогодні, 10 січня, вирушили зі столиці Латвії до України.
10.01 / 11:46
«Дождь» перереєструвався в Нідерландах після анулювання ліцензії в Латвії
Російський телеканал «Дождь», який позиціонує себе як опозиційний, отримав 5-річну ліцензію на мовлення у Комісаріаті з питань засобів масової інформації Нідерландів.
08.01 / 21:06
закон Російська Федерація У Латвії через навалу росіян хочуть змінити закон про репатріацію
Уряду Латвії пропонують внести зміни до закону про репатріацію. Це пов’язано з тим, що громадяни Росії використовують його як механізм переїзду до країни.
05.01 / 19:17
президент Зеленський провів телефонну розмову з президентом Латвії: про що говорили
У четвер, 5 січня, президент України Володимир Зеленський провів розмову зі своїм латвійським колегою Егілсом Левітсом. Обговорили формулу миру та домовилися продовжити співпрацю.
05.01 / 19:17
политика Російська Федерація У Латвії затримали журналіста пропагандистського видання РФ за шпигунство
У Латвії затримали шеф-редактора російського пропагандистського ЗМІ Sputnik Литва Марата Касема. Його підозрюють у порушенні економічних санкцій ЄС щодо РФ, а також у шпигунстві.
04.01 / 20:07
посольство РФ Посольство Росії у Ризі повідомляє про отримання підозрілого пакунку, - Delfi
Сьогодні, 4 січня, у посольстві Росії в Ризі, ймовірно, знайшли речовину невідомого походження.
28.12 / 20:28
мобілізація Туреччина масово відмовляє росіянам у видаванні посвідки на проживання
У Туреччині почали масово відмовляти росіянам у видаванні туристичної посвідки на проживання. Її можуть одержати лише орендарі нерухомості. Про це пишуть російські ЗМІ.
28.12 / 15:12
оборона Німеччина очолить групу підвищеної готовності НАТО
У неділю, 1 січня 2023 року, Німеччина очолить військові сили НАТО найвищої готовності.
28.12 / 14:04
НАТО политика оборона Німеччина очолить військові сили НАТО найвищого рівня готовності
Німеччина з 1 січня очолить Об'єднану оперативну групу підвищеної готовності НАТО, що входить до складу Сил швидкого реагування Альянсу.
28.12 / 11:14
МИД Украины Російська Федерація Глава МЗС Латвії пояснив, коли необхідно знімати санкції з Росії
Санкції проти Росії не можна скасовувати навіть після звільнення всіх територій України. Спочатку РФ повинна визнати кордони та суверенітет України, а також виплатити компенсації.
27.12 / 21:41
мобілізація Ексспівробітник російської поліції домігся отримання прихистку в Латвії через суд
Суд ухвалив надати притулок у Латвії колишньому російському військовослужбовцю та співробітнику поліції. Про це пише Delfi.
26.12 / 17:24
війна в Україні Латвія готується придбати проткорабельні ракети NSM
Латвія планує підписати договір з США щодо закупівлі ракетних систем Naval Strike Missile.
24.12 / 11:16
рейтинг ввп Які країни показали найкращі та найгірші економічні результати у 2022 році – рейтинг
З фінансового погляду минулий рік був поганим майже всім. Інфляція в 10% у річному вирахуванні в багатих країнах призвела до скорочення доходів домогосподарств. Інвестори зазнали збитків, оскільки світові фондові ринки впали на 20%. Однак, за цими низькими сукупними показниками ховаються великі відмінності: деякі країни досягли дуже хороших результатів, зазначає британський журнал The Economist.
23.12 / 16:48
Facebook технологии google Як світ бореться із кремлівським медіа RT та його пропагандою
RT (раніше – Russia Today)  –  державне російське медіа, що існує з 2005 року, фінансується урядом росії та багато років просуває пропагандистські наративи кремля для російської та закордонної аудиторії.  З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну цей рупор Кремля почали блокувати у світі (хоч Україна, Литва та Латвія зробили це ще задовго до 2022 року), а технологічні компанії почали банити сторінки пропагандистського медіа у соціальних мережах.  Проте досі залишається велика кількість країн, де RT продовжує мовлення через відсутність заборони або оминаючи санкції, а соціальними мережами продовжує ширитися контент кремлівського медіа.   Це показує, що лише часткові або регіональні блокування RT малоефективні, оскільки кремлівське державне медіа знаходить нові способи просувати свої пропагандистські меседжі у світовий інформаційний простір. Тож для ефективної протидії RT необхідна повна та скоординована заборона всіх можливих каналів мовлення.  Розповідаємо, що відбувається з блокуванням RT у світі.
21.12 / 19:52
starlink Укрпошта Як замовити доставку генераторів, зарядних та Starlink з Латвії без мита та ПДВ — Укрпошта
«Укрпошта» домовляється з національними поштовими операторами про можливість доставки в Україну генераторів та зарядних станцій міжнародною поштою. Вже є згода про співпрацю з Латвією, повідомили в «Укрпошті».
20.12 / 09:37
президент политика Фінляндія передасть Україні ще одну партію оборонної допомоги
Фінляндія готує новий пакет оборонної допомоги для України.
19.12 / 22:25
президент Фінляндія готує новий пакет військової допомоги Україні, - президент Ніїністе
Фінляндія готує новий пакет військової допомоги для України.
18.12 / 19:49
культура війна в Україні Латвія виділить Україні півмільйона євро для придбання генераторів для ЗМІ
Уряд Латвії ухвалив рішення щодо виділення Україні 560 тисяч євро з коштів бюджету на непередбачувані витрати для українських ЗМІ.
17.12 / 13:26
Безкоштовний транспорт для українців у столиці Латвії: як скористатися
У столиці Латвії, Ризі, українці можуть безкоштовно їздити громадським транспортом безкоштовно принаймні до 30 липня 2023 року. Вони можуть вільно користуватись тролейбусами, трамваями, автобусами в місті.
16.12 / 13:12
геноцид війна в Україні Європарламент визнав Голодомор геноцидом українського народу
У четвер, 15 грудня, Європейський парламент у резолюції визнав геноцидом Голодомор, спричинений радянським режимом в Україні в 1932 — 1933 роках.
15.12 / 17:19
війна в Україні Російська Федерація Припинення вогню піде на користь РФ, а потім вона посилить атаки на Україну, - прем'єр Латвії
Прем'єр-міністр Латвії Криш'яніс Каріньш вважає, що припинення вогню піде на користь Росії, після чого вона посилить свої атаки проти України.
14.12 / 14:03
суд війна в Україні Трибунал має зайнятися російською агресією в Україні, навіть заочно, - президент Латвії
Президент Латвії Егілс Левітс заявив, що спецтрибунал має розглянути російську агресію в Україні навіть заочно. Таким чином військовий суд може конфіскувати закордонні активи Москви для відновлення України.
10.12 / 15:08
президент политика стартап Литва, Латвія та Естонія: що пишуть про Україну країни Балтії та який вплив на це має російська пропаганда
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки проаналізував медіаландшафт Литви, Латвії та Естонії На основі моніторингу, проведеного українським соціальним стартапом LetsData у партнерстві з громадською організацією «Детектор медіа» у вересні та жовтні, аби з’ясувати, що розповідають про Україну онлайн-медіа країн Балтії та як на це впливає російська пропаганда. Литва, Латвія чи Естонія: хто найактивніше висвітлює події в Україні? Аналіз динаміки публікацій з 17 вересня по 27 жовтня вказує на те, що найбільше про Україну пишуть онлайн-медіа Литви. Найрідше серед трьох досліджуваних країн пишуть про події в Україні та дотичні до неї теми в Естонії.
10.12 / 08:45
інфляція ТОП-5 головних новин за 9 грудня від The Page
9 грудня 2022 року у Києві почали діяти нові графіки відключень, а Латвійський парламент продовжив програму допомоги вимушеним переселенцям з України.
DMCA