Швейцарія - главные новости

Швейцарія - последние новости часа

+5
Капитан мужской сборной стал лучшим в составе команды на третьем этапе Кубка мира. В швейцарском Ленцергайде продолжается третий этап Кубка мира по биатлону. Сегодня здесь прошли соревнования по мужскому спринту.
Швейцарія заморозила приблизно 7,7 мільярда швейцарських франків (8,8 мільярда доларів) фінансових московитських активів в рамках санкцій, покликаних покарати Москву за її вторгнення в Україну. Про це повідомляє швейцарський уряд. Це незначне збільшення у порівнянні з 7,5 мільярдами франків, які уряд Швейцарії заблокував минулого року після того, як нейтральна країна приєдналася до санкцій Євросоюзу.

Все новости, где упоминается Швейцарія

10.11 / 14:43
политика До Шенгенської зони приєднається ще одна європейська країна
Європейський парламент схвалив скасування внутрішнього прикордонного контролю між Шенгенською зоною вільного пересування та Хорватією. Очікується, що країна увійде до Шенгенської зони до кінця року.
15.12 / 14:53
спорт Кубок мира по биатлону Биатлон: Подручный попал в топ-30 спринта в Ленцергайде
Капитан мужской сборной стал лучшим в составе команды на третьем этапе Кубка мира. В швейцарском Ленцергайде продолжается третий этап Кубка мира по биатлону. Сегодня здесь прошли соревнования по мужскому спринту.
01.12 / 13:35
общество политика Швейцарія заморозила майже 9 млрд доларів рашистських активів
Швейцарія заморозила приблизно 7,7 мільярда швейцарських франків (8,8 мільярда доларів) фінансових московитських активів в рамках санкцій, покликаних покарати Москву за її вторгнення в Україну. Про це повідомляє швейцарський уряд. Це незначне збільшення у порівнянні з 7,5 мільярдами франків, які уряд Швейцарії заблокував минулого року після того, як нейтральна країна приєдналася до санкцій Євросоюзу.
02.11 / 10:03
президент Qualcomm политика С-400 Санкції не діють: рашисти використовують у нових ракетах для комплексів С-400 іноземні компоненти
Унаслідок обстрілів мирних населених пунктів на Запоріжжі виявили залишки рашистських ракет із платами іноземного виробництва.
12.09 / 05:25
НАТО оборона бюджет самит Латвія та Естонія створюють "Небесний щит": купують німецькі системи ППО IRIS-T на мільярд євро
Естонія і Латвія підписали угоду з Німеччиною про придбання зенітно-ракетного комплексу середньої дальності IRIS-T виробництва німецької компанії Diehl Defense на суму 1 мільярд євро.
05.09 / 10:15
Підрив терориста "ЛНР" Афанасьєвського організувала СБУ - ЗМІ
На окупованій частині Луганщини стався замах на учасника незаконного збройного угруповання «ЛНР» Юрія Афанасьєвського – про це Радіо Свобода повідомило джерело в Службі безпеки України 5 вересня.
13.04 / 18:51
люди президент бокс Здоровье и красота Замість проросійської IBA створять нову організацію з боксу | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
США та Великій Британії набридли постійні скандали, пов’язані з Міжнародною боксерською асоціацією, і вони створять нову організацію з цього виду спорту. Нагадаємо, що проросійське керівництво IBA вже має давній конфлікт із МОК, а нещодавно оскандалилося допуском на чемпіонати світу спортсменів із країн-агресорів.
13.04 / 16:15
люди общество доллар пенсионер интересное "Собираем всей семьей": что нужно обычному украинцу, чтобы заработать 1 миллион долларов в Украине
Наверняка, практически каждый житель в Украине не доволен своим финансовым положением. Дело в том, что люди, которые работают очень много, все равно не могут достичь финансового благополучия. В сети разместили весьма неожиданную статистику, в которой идет речь о том, что нужно обычному украинцу, чтобы заработать 1 миллионов долларов в Украине.
22.02 / 16:50
люди президент бокс политика Здоровье и красота Україна бойкотує чемпіонат світу з боксу через допуск РФ | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Збірна України з боксу не виступатиме на чемпіонатах світу серед жінок та чоловіків у 2023 році через допуск до змагань атлетів з Росії та Білорусі, які мають брати участь під своїми прапорами. Наша команда стала вже десятою, що оголосила бойкот.
16.01 / 17:24
закон политика зброя Швейцарія дозволить експортувати зброю свого виробництва до України
Швейцарія почала працювати над реформою законодавства, щоб дозволити іншим країнам експортувати швейцарські боєприпаси в Україну. Це сталося під тиском міжнародної критики закону про обмеження експорту зброї, повідомляє газета NZZ am Sonntag .
15.01 / 23:54
валюта Попит на швейцарський франк як валюту-гавань щезає: що відомо
Швейцарський франк втрачає свою перевагу, оскільки перспективи євро покращуються.
15.01 / 22:35
футбол президент Telegram Німецький депутат пропонує викупити для України катарські танки Cheetah
Німеччина закликає викупити у Катару зенітні танки Cheetah і передати їх Україні.
13.01 / 09:07
Всесвітній економічний форум у Давосі: як війна в Україні перекрила теми екології та безробіття
Всесвітній економічний форум у Давосі другий рік поспіль присвячує значну частину порядку денного війні в Україні.
11.01 / 21:28
санкції проти Росії Швейцарія припинить приймати паспорти РФ, видані на окупованих територіях України
Швейцарія більше не видаватиме шенгенські візи власникам нових російських паспортів, виданих на окупованих територіях України та Грузії.
11.01 / 14:00
Давос Covid-19 Всесвітній економічний форум назвав головні світові проблеми на найближчих 10 років
Екологічні проблеми домінують у рейтингу головних ризиків, з якими зіткнеться планета в наступному десятилітті, показало опитування фахівців із глобальних ризиків, проведене Всесвітнім економічним форумом (ВЕФ).
11.01 / 10:33
оборона Швейцарія блокує постачання Україні певної військової допомоги з Іспанії – глава Міноборони
Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що Швейцарія накладає вето на відправлення в Україну певної військової допомоги.
11.01 / 07:35
оборона Швейцарія забороняє Іспанії надавати зброю свого виробництва Україні, - Europa Press
Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що Швейцарія не дає добро на певні військові поставки для України, які потребують схвалення країни-виробника, щоб мати можливість реекспортувати.
11.01 / 01:05
війна Швейцарія блокує постачання військової допомоги Україні
Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес пояснила необхідність відправлення військової допомоги Україні й запевнила, що Іспанія продовжуватиме робити це й надалі, аби сприяти захисту України від "несправедливого, незаконного і жорстокого" російського вторгнення., повідомляє "Європейська правда".Відповідаючи на запитання, Роблес заявила, що Швейцарія не схвалює постачання певних військових товарів, які вимагають схвалення країни-виробника для реекспорту."Ми розуміємо, поважаємо і приймаємо нейтралітет (Швейцарії), але для певної техніки нам потрібен дозвіл від Швейцарії, який вона нам наразі не дає", – сказала вона, додавши, що Міноборони звертатиметься до посольства по допомогу в отриманні такого дозволу.Роблес наголосила, що Іспанія почала допомагати Україні від початку повномасштабного вторгнення одинадцять місяців тому і продовжуватиме це робити.Вона перерахувала приймання українських біженців, лікування поранених українців в Іспанії та підготовку військовослужбовців ЗСУ, яких, за її словами, незабаром прибуде ще 200 для тренувань у Севільї та Толедо.ГоловаМіноборони Іспанії наголосила на посиленні східного флангу Альянсу й підтвердила готовність Мадрида до колективної оборони.
10.01 / 12:47
закон политика держава Мін'юст подав до ВАКС позов про стягнення активів російського олігарха Дерипаски
Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) позов про застосування санкції у вигляді стягнення активів у дохід держави до Олега Дерипаски - одного з найбагатших російських олігархів, який наближений до президента Росії та володіє значними частками груп компаній "Русал", "Базовий елемент", "Ен+ груп".
07.01 / 01:34
Українському мільярдеру вдалося уникнути екстрадиції з однієї із країн ЄС
Французький суд у місті Шамбері звільнив українського мільярдера Костянтина Жеваго під заставу 1 мільйон євро. Про це пише Reuters.
05.01 / 00:39
ООН технологии самит Швейцарія вперше стала непостійним членом Ради Безпеки ООН
У вівторок Швейцарія приступила до виконання обов'язків непостійного члена Ради Безпеки ООН вперше з часу приєднання до Організації 2002 року.
04.01 / 19:48
ООН технологии Швейцарія вперше потрапила до Ради безпеки ООН
Швейцарія стала непостійним членом Ради Безпеки ООН на 2023-2024 роки. Дня неї це стане можливістю зробити свій внесок у мир і безпеку світу, особливо в нинішньому напруженому глобальному політичному контексті.
04.01 / 09:02
До 2 тисяч доларів. Які країни надають найвищі виплати українським біженцям
З перших днів війни всі країни Європейського Союзу, а також США та Канада, приймають наших громадян і дають можливість шукати роботу, надають доступ до медичних послуг і освіти. Також вони надають українцям виплати.
03.01 / 16:31
Російська Федерація Сполучені Штати Америки США тиснуть на Швейцарію з метою заморожування російських активів та передачі їх Україні
Сполучені Штати та інші західні партнери тиснуть на Швейцарію через заморожені російські активи, які будуть використані для відновлення України після російського вторгнення.
03.01 / 13:37
Центробанк общество банк США тиснуть на Швейцарію через російські гроші, які хочуть віддати Україні - ЗМІ
Шкода, яку Росія завдає Україні щодня, - величезна. Київ оцінює вартість відбудови щонайменше у 750 млрд доларів. І з кожною новою атакою ця сума продовжує зростати. Україна хоче, щоб країни Заходу вимагали від Москви відшкодування.
03.01 / 12:37
наука стартап Міжнародна рада аеропортів запроваджує систему моніторингу роботи допоміжних силових установок для зменшення викидів CO2 в аеропортах
Міжнародна рада аеропортів (ACI) та компанія Assaia (Швейцарія) запустили APU Emissions Control – систему контролю та аналізу для виявлення у реальному часі невиправданого використання допоміжної силової установки (APU, ДСУ) при перебуванні літаку на землі в аеропорту. Система призначена забезпечити зменшення викидів вуглекислого газу, пише видання Airport World.
02.01 / 18:02
Російська Федерація Сполучені Штати Америки США розпочали полювання за прихованими активами російських олігархів, - ЗМІ
Уряд США в рамках пошуку прихованих активів російських олігархів та чиновників розпочав інтенсивний пошук майна та заощаджень оточення та родичів учасників "Альфа-груп".
01.01 / 14:52
Шенген До Шенгену та єврозони з 1 січня увійшла двадцята країна ЄС
З 1 січня 2023 року Хорватія стала двадцятою державою – членом ЄС, що приєдналася до єврозони. Також із цього дня країна стала 27-м членом Шенгенської зони.
31.12 / 17:36
Донецька область Фонд Ахметова передав ще одну партію обігрівачів до Донецької області
Фонд Ріната Ахметова передав до Донецької області ще одну партію обігрівачів для переселенців. Ці прилади були направлені до гуртожитків та центрів компактного проживання внутрішньо переміщених осіб.
29.12 / 00:53
нефть wsj санкції проти Росії Стеля цін обвалила експорт російської нафти морським шляхом на чверть, - WSJ
Експорт російської нафти морським шляхом знизився у грудні майже на чверть порівняно із середніми показниками за 2022 рік.
28.12 / 19:03
війна окупанти Російські окупанти продовжують рити окопи у Криму
"Російські військові вирили окопи навколо радіолокаційної станції біля Лазурного на півдні Криму", - повідомив у Twitter швейцарський OSINT-аналітик Бенджамін Пітте.Траншеї вдалося побачити на останніх супутникових знімках високої роздільної здатності. Система траншей, можливо, була розширена після того, як було зроблено зображення.В анексованому Криму окупанти розпочали будівництво інженерних укріплень - зводиться оборонна лінія з траншей, окопів, протитанкових пірамід та мінних полів.Вириті військовими траншеї помітили у смт Чорноморське, на околицях села Молочне Сакського району зафіксували "зуби дракона", попереджувальні таблички про мінування території з'явилися на шляху до Новофедорівки.
28.12 / 15:09
діти В Польщі підрахували кількість біженців з України на кінець року
Станом на кінець 2022 року на території Польщі перебуває близько 2,3 млн українців, з них 950 тис. громадян, які втікали від війни в Україні за кордон. Такі дані наводить віце-президент Польського фонду розвитку Бартош Марчук.
27.12 / 19:58
политика Російська Федерація Путін ухвалив відповідь на санкції проти нафти з РФ: що вигадав
Президент РФ Володимир Путін підписав указ про запобіжні заходи у відповідь на введення стелі цін на російську нафту.
27.12 / 18:45
политика центробанк рф Російська Федерація У Росії визнали, що, ймовірно, не зможуть повернути заблоковані активи за кордоном
У Центробанку Росії визнали, що у найближчій перспективі, ймовірно, не зможуть повернути у своє розпорядження свої заблоковані активи за кордоном.
27.12 / 11:22
рейтинг Названо 10 найбільш технологічно розвинених країн світу у 2022 році
На 10 місце експерти Insider Monkey помістили Данію. Хоча ця скандинавська країна є світовим лідером цифрової конкурентоспроможності, але займає лише 10-те місце в рейтингу найінноваційних країн світу. Її випереджає сусідня Німеччина, яка зробила величезні інвестиції у технологічні дослідження та розробки.
26.12 / 15:45
ввп ЄБРР відшкодує бізнесу витрати на релокацію: хто, скільки та як може отримати
Малі та середні підприємства (МСП) в Україні, яким через російське повномасштабне вторгнення довелось переїздити в інші області, мають змогу отримати відшкодування витрат, які вони понесли в ході релокації. Кошти на це виділили на це США та Швейцарія, компенсації бізнесу надаватимуться через Фонд сприяння малому бізнесу ЄБРР.
26.12 / 13:50
люди допомога Україні Безкоштовні рейси до Європи для біженців: як потрапити на літак
Німеччина продовжує організовувати спеціальні авіарейси для українців із Молдови. 23 грудня 56 наших біженців доставили літаком до аеропорту Карлсруе.
26.12 / 10:05
президент Швейцарія відправила Україні 80 обігрівачів і генераторів
Федеральна рада Швейцарії повідомила про відправку в Україні 80 обігрівачів і генераторів.
26.12 / 01:36
Швейцарський художник на Різдво показав у Києві яскраву феєрію світла (ФОТО, ВІДЕО)
Протягом трьох днів з 23 по 25 грудня у Києві гостював із незвичайним світловим шоу всесвітньо відомий швейцарський художник Геррі Хофштеттер (Gerhard Daniel «Gerry» Hofstetter). Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.Щойно над містом опускався зимовий вечір, на головних пам'ятках української столиці оживали петриківські розписи, спалахувало небо у різдвяних зірках у синьо-жовтій символіці прапора України, розквітали казкові соняшники — Київ відвідала справжня різдвяна казка.
25.12 / 10:03
населення ТОП-5 головних новин за 24 грудня від The Page
Переддень Різдва — 24 грудня 2022 року — запам'ятався черговим кривавим обстрілом росіянами цивільного населення у Херсоні, а у Києві ситуація з електропостачанням залишились такою ж складною, як і в попередні дні.
24.12 / 15:43
Швейцарія надасть Україні $15 млн на відновлення залізниці
Швейцарія оголосила про надання Україні 14 млн швейцарських франків ($15 млн) на відбудову залізничної інфраструктури в нашій країні, яка регулярно страждає від обстрілів російського окупаційного війська. Відповідну угоду 23 грудня підписали віцепрем'єр-міністр з відбудови Олександр Кубраков та посол Швейцарії в Україні Клод Вільд, інформує пресслужба Мінінфраструктури.
24.12 / 03:57
технологии допомога Україні Швейцарія передасть Україні 14 млн франків: на що підуть кошти
Швейцарія передасть Україні 14 мільйонів франків, які направлять на відновлення залізничної інфраструктури.
23.12 / 19:17
війна Росії проти України Швейцарія надіслала Україні нову партію генераторів та обігрівачів
Сьогодні, 23 грудня, Швейцарія надіслала до України нову партію допомоги, що містить 80 генераторів та обігрівачів.
22.12 / 21:27
Російська Федерація Дві країни ЄС розморозили частину російських активів
Влада Бельгії вслід за Люксембургом дала "зелене світло" на розморожування активів на рахунках російського Національного розрахункового депозитарію.
22.12 / 10:11
политика оборона самит Швейцарія включила до санкційних списків РФ 141 фізичну особу та 49 структур
Швейцарія слідом за ЄС запровадила нові санкції проти РФ, до "чорних списків" потрапили 141 фізична та 49 юридичних осіб, йдеться у заяві швейцарського уряду.
21.12 / 21:05
Евросоюз Російська Федерація Швейцарія розширила санкції проти Росії згідно з новими обмеженнями ЄС
Швейцарія розширила санкційний список проти Росії у зв'язку з прийнятими ЄС новими обмеженнями через постачання іранських безпілотників до Росії та продовження війни в Україні.
20.12 / 22:06
технологии нефть Російська Федерація Постачання нафти з Росії сильно скоротилося після введення ліміту цін, - Bloomberg
Експорт нафти з Росії впав на 54% або 1,86 мільйона барелів за добу після першого тижня дії ліміту цін.
20.12 / 13:50
люди жилье для переселенцев На військових базах. У Швейцарії готують тисячі місць для українців
Швейцарія вже прийняла 70 тисяч українських біженців, а до кінця року загальна кількість людей із тимчасовим захистом може досягти 75 тисяч.
20.12 / 09:13
МВФ общество Канада і Нідерланди передали на рахунок МВФ для України CAD500 млн та EUR200 млн
Канада перерахувала на керований Міжнародним валютним фондом рахунок для України 500 млн канадських доларів, а Нідерланди - EUR200 млн, повідомила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва.
16.12 / 18:53
погода политика Швейцарія приєдналась до обмеження цін на російську нафту
Федеральна рада Швейцарії у п'ятницю приєдналась до санкцій Європейського Союзу проти Росії, які передбачають запровадження граничної ціни на російську нафту, що транспортується морським шляхом.
16.12 / 18:13
Російська Федерація Швейцарія слідом за ЄС встановила ліміт цін на російську нафту
Швейцарія приєдналася до санкцій Європейського Союзу проти Росії, встановивши ліміт цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель.
16.12 / 11:44
оборона самит Rheinmetall У Німеччині будують завод з виробництва боєприпасів, яких потребує Україна
У Німеччині розпочали будівництво заводу з виробництва боєприпасів середнього калібру, у тому числі для зенітних установок Gepard, які Берлін передав Україні.
15.12 / 11:57
Rheinmetall військова допомога війна в Україні У Німеччині будують завод з виробництва боєприпасів, яких потребує Україна
У Німеччині розпочали будівництво заводу з виробництва боєприпасів середнього калібру, у тому числі для зенітних установок Gepard, які Берлін передав Україні.
13.12 / 17:38
самит Укрзалізниця Німеччина може надати Україні тепловози
Уряд Німеччини обговорює з компанією Deutsche Bahn передачу Україні тепловозів для підтримки транспортної інфраструктури.
13.12 / 16:57
президент війна в Україні Швейцарія виділить для України майже 100 млн доларів допомоги: подробиці
Швейцарія виділить Україні майже 100 мільйонів доларів для екстреної гуманітарної допомоги.
13.12 / 15:38
технологии президент политика Швейцарія надасть Україні новий пакет допомоги майже на $100 млн
Президент Швейцарії Ігнасіо Кассіс оголосив про новий пакет фінансової допомоги Україні у розмірі 100 мільйонів швейцарських франків.
10.12 / 12:31
люди спорт Здоровье и красота Аргентина виграла у Нідерландів і вийшла до 1/2 фіналу ЧС-2022 | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Завершився фантастичний за драматургією матч 1/4 фіналу чемпіонату світу між збірними Нідерландів та Аргентини. Основний та додатковий час завершився внічию – 2:2. У серії пенальті сильнішою була
09.12 / 14:10
У Латвії продовжили програму підтримки українських біженців до середини 2023 року
Латвійський парламент у четвер, 8 грудня, одноголосно підтримав рішення щодо продовження допомоги громадянам України, які через війну були змушені перебратись на територію Латвії. «За» продовження надання первинної підтримки та житла схвально проголосували усі 90 депутатів Сейму, пише Baltic News Network.
08.12 / 20:20
Шенген ЄС Заявки двох країн ЄС на приєднання до Шенгенської зони відхилили
Євросоюз відхилив заявки Румунії та Болгарії на вступ до Шенгенської зони, а Хорватію візьмуть туди з 1 січня 2023 року. Про це повідомляє Євроньюс.
08.12 / 16:39
рейтинг паспорт Обновився рейтинг найсильніших паспортів у світі – український у топ-20
Найсильнішим паспортом світу в 2022 році став паспорт Об'єднаних Арабських Еміратів – це випливає із Passport Index, представленого канадською консалтинговою компанією Arton Capital.
06.12 / 23:57
чм-2022 Чемпіонат світу Збірна Португалії розбила Швейцарію в 1/8 фіналу ЧС-2022 з хет-триком дублера Роналду
Розгромною перемогою національної команди Португалії над збірної Швейцарії завершився останній матч 1/8 фіналу катарського Мундіалю.
DMCA