України Денис Шмигаль - главные новости

України Денис Шмигаль - последние новости часа

+7
Уряд України цьогріч планує запустити масштабну реформу вищої освіти. Йдеться про зміну підходів фінансування. Про це 5 січня повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Фейсбук. Зазначається, що зараз у системі вищої освіти є навчання «на бюджеті» та за контрактом. Уряд пропонує змінити такий підхід, щоб охопити державною підтримкою якомога більше студентів.
Німецький оборонний концерн Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" (раніше – державний концерн "Укроборонпром") утворили спільне підприємство.

Все новости, где упоминается України Денис Шмигаль

05.01 / 19:48
законопроект бюджет реформа держава В Україні готують реформу вищої освіти, – Шмигаль
Уряд України цьогріч планує запустити масштабну реформу вищої освіти. Йдеться про зміну підходів фінансування. Про це 5 січня повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Фейсбук. Зазначається, що зараз у системі вищої освіти є навчання «на бюджеті» та за контрактом. Уряд пропонує змінити такий підхід, щоб охопити державною підтримкою якомога більше студентів.
24.10 / 11:46
президент общество политика оборона Rheinmetall Шмигаль оголосив про створення спільного україно-німецького оборонного підприємства
Німецький оборонний концерн Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" (раніше – державний концерн "Укроборонпром") утворили спільне підприємство.
11.10 / 10:11
ПВО энергетика блэкаут Вооруженные Силы Украины (ВСУ) «Эта зима будет намного хуже». Готова ли Украина к атакам на энергетику — The Washington Post
После рекордно теплого сентября температура в Украине начала падать — и Россия уже начала атаковать энергетическую систему Украины, пытаясь повторить свои прошлогодние попытки деморализовать украинцев, погрузив их в темноту и холод, пишет издание Washington Post.Воно цитує українського військового із позивним Фокс, який керує установкою ППО на позиції неподалік від Києва. Він згадує, що минулої зими було «багато важких ночей», коли російські війська випускали хвилі ракет і безпілотників, намагаючись знищити енергетичну інфраструктуру України.
11.09 / 12:59
бюджет протестующие начальник Громадяни вимагають обмеження некритичних витрат для зростання обороноздатності України
Відомий своєю проукраїнською позицією Святослав Літинський вийшов перед Львівською облдержадміністрацією на одиночний пікет з вимогою обмежити некритичні витрати обласного бюджету, а натомість спрямувати кошти на зміцнення обороноздатності України.
01.07 / 17:22
Шмигаль доручив переглянути рішення про підвищення тарифів на воду
Рішення НКРЕКП про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення не були погоджені з урядом, тож прем’єр доручив розпочати додаткові консультації з їх перегляду.
19.06 / 18:51
происшествия люди Кабмін виділив по 5 тисяч гривень постраждалим від підриву КГЕС
Кабінет Міністрів України визначив порядок виплати одноразової матеріальної допомоги в розмірі 5 тисяч гривень постраждалим від повені внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.
18.06 / 18:04
закон Кабмін навіщось хоче надати великих преференцій англійській мові на території України
Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.
11.04 / 18:56
оборона Канада передає Україні наступальні гвинтівки та мільйон набоїв
Про це під час пресконференції у Торонто оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє Укрінформ.
12.02 / 02:16
технологии политика Усі енергоблоки АЕС на території, підконтрольній Україні, працюють - Укренерго
Україна повернула в роботу два енергоблоки на одній з АЕС, тож дефіцит генерації електроенергії тепер зменшиться.
11.02 / 18:17
общество политика оборона прогноз держава Після рашистської атаки 10 лютого катастрофи не сталося - Укренерго
В “Укренерго” прогнозують, що ситуація з постачанням електроенергії на період вихідних 11-12 лютого може покращитися.
24.01 / 16:57
технологии Шмигаль розповів про стан енергосистеми України
В Україні стан енергосистеми залишається складним, але контрольованим. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.
16.01 / 15:13
транш ЄС війна в Україні Україна отримає перший транш з 18 мільярдів євро макрофіну від ЄС цього тижня
Україна вже цього тижня отримає першу частину коштів з пакета макрофінансової допомоги від ЄС загальним обсягом 18 млрд євро, заявили віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс та прем'єр України Денис Шмигаль.
16.01 / 15:06
бюджет транш Україна цього тижня отримає перші €3 мільярди макрофінансової допомоги від ЄС
Україна цього тижня отримає перший транш у розмірі €3 мільярди у межах програми макрофінансової допомоги на €18 мільярдів.
13.01 / 20:56
ЄС Влада України сподівається на вступ до ЄС через два роки
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що є чітке розуміння, що саме і в якій послідовності слід зробити для того, щоб Україна змогла швидко вступити в ЄС, повідомляє "Європейська правда"."Зараз ми завершуємо виконання семи рекомендацій Європейської комісії, які дозволять нам запустити наступні кроки для інтеграції. Також ми маємо проаналізувати відповідність нашого законодавства законодавству Євросоюзу, щоб чітко розуміти обсяг робіт, які потрібно виконати", - зазначив він.
13.01 / 20:25
Facebook технологии Telegram Україна сподівається вступити в ЄС «менше, ніж за 2 роки» — Шмигаль
Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.За його словами, в уряді розраховують пройти шлях переговорів про вступ у Європейський Союз “менше, ніж за 2 роки”. Шмигаль запевнив, що тоді Україна стане повноправним членом ЄС.Голова Кабміну нагадав, що обсяг роботи – “колосальний”.
13.01 / 19:32
Укравтодор Кабмін створить Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України
Кабінет Міністрів України створює на базі Державного агентства інфраструктурних проектів та Державного агентства автомобільних доріг (»Укравтодора») нову структуру — Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряда 13 січня.
13.01 / 19:19
Facebook технологии Telegram Україна сподівається вступити в ЄС «менш ніж за 2 роки» — Шмигаль
Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.За його словами, в уряді розраховують пройти шлях переговорів про вступ у Європейський Союз “менше ніж за 2 роки”. Шмигаль запевнив, що тоді Україна стане повноправним членом ЄС.Голова Кабміну нагадав, що обсяг роботи “колосальний”.
13.01 / 17:52
санкції проти Росії Польща й Литва запропонують ядерні обмеження для Росії в нових санкціях ЄС, - Reuters
Польща та Литва хочуть запропонувати, щоб Європейський Союз запровадив обмеження на ядерний сектор Росії в рамках 10 пакету санкцій проти Москви за повномаштабне вторгнення в Україну.
12.01 / 19:39
війна в Україні Відбудова за кошти UNITED24 почнеться з Ірпеня, Бородянки, Гостомеля, Бузовой та Мили — Шмигаль
Перші проєкти відбудови в межах платформи UNITED24 стартують з відновлення 18 житлових будинків в Ірпені, Бородянці, Гостомелі, селах Бузове та Мила. Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив в Ірпені.
12.01 / 16:34
Донбас війна Росії проти України Скільки може зайняти час повне розмінування України: відповідь Монастирського
Повне розмінування території України може тривати понад п'ять років з огляду на те, що для розмінування деокупованого населеного пункту необхідно від 1 до 3 років. При цьому за наявності річок та лісосмуг може знадобитися більше часу.
11.01 / 15:14
Facebook держава Шмигаль анонсував збільшення компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО
За 2022 рік 1,8 млн українців отримали допомогу від держави як переселенці на суму приблизно 53,5 млрд грн. Як пише Гордон, про це сьогодні, 10 січня, на засіданні Кабміну повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
10.01 / 18:20
Telegram самит В Україні планують розробити Соціальний кодекс: Шмигаль розкрив деталі
Уряд України має намір розробити та сприяти затвердженню Соціального кодексу.
10.01 / 14:39
санкції проти Росії війна в Україні За підтримку агресії РФ. У ЄС обіцяють запровадити санкції проти Ірану та Білорусі
У Європейському союзі обіцяють запровадити санкції проти Білорусі та Ірану за військову підтримку Росії у війні проти України.
09.01 / 18:15
Росатом Евросоюз Україна очікує від ЄС запровадження санкцій проти "Росатому"
Україна очікує, що Європейський союз включить російську державну компанію з атомної енергії "Росатом" до наступного раунду санкцій через війну в Україні.
09.01 / 10:56
Пенсійна реформа: прийняти не можна відкласти
Останнім часом тема загальнообов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення знову набула широкого розголосу. Нещодавно Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підкреслив, що пенсійна реформа буде серед ключових пріоритетів роботи Уряду у 2023 році. Очільник Кабміну дав дуже об’єктивну оцінку існуючих передумов, і з огляду на його послідовність в цьому питанні є очікування, що реформа дійсно спрацює. Оскільки саме Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку є автором базового законопроєкту, який досі служить основою для різноманітних редакційних доопрацювань, ми дуже уважно слідкуємо за всіма змінами та беремо активну участь в обговоренні їхньої доцільності з нашим партнером (та, головне, однодумцем) в цьому процесі — Міністерством соціальної політики.
08.01 / 19:18
Шмигаль назвав суму збитків, завданих Росією
Цілями російських атак, крім енергетичної інфраструктури, стають хімічні та металургійні заводи, туристичні об'єкти, повідомляє "РБК-Україна"."Росія націлена на інфраструктуру в густонаселених районах", - сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, зазначивши, що 70% збитків завдано житловим кварталам.Минулого року валовий внутрішній продукт України впав на 30,4 % порівняно з 2021 роком, а станом на початок червня 2022 року економічні втрати склали 350 млрд. доларів.Цього року загальні втрати від війни досягнуть 700 млрд. доларів."Не дивлячись на війну, українська економіка працює. Уряд без затримок виплачує всі зарплати та пенсії. Ми розвиваємо грантові програми для малого та середнього бізнесу", - додав він.
04.01 / 11:14
технологии відключеня світла Покупців імпортної електроенергії не відключатимуть за загальними графіками, - рішення уряду
Кабінет міністрів затвердив Положення про особливості імпорту електричної енергії під час проходження осінньо-зимового періоду 2022/23 року в умовах правового режиму воєнного стану в Україні. Постанова діє до 30 квітня 2023 року.
03.01 / 21:04
Кабмін В Україні з'явиться стратегія підтримки ветеранів війни
"Нову програму буде направлено на допомогу ветеранам війни", - розповів у Telegram прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.Програма буде включатиме в себе чотири ключові потреби. Серед них: економічна незалежність, можливість військової кар’єри, забезпечення ветеранів житлом, медичні послуги."Можливість військової кар’єри, перенавчання, підтримка ветеранського бізнесу. Забезпечення ветеранів житлом, зокрема через компенсацію відсоткової ставки на іпотеку та фінансовий лізинг. Трирівнева система безоплатної психологічної допомоги ветеранам", - заявив Шмигаль.
03.01 / 20:24
Кабмін У Кабміні назвали 10 пріоритетних напрямків на 2023 рік
"2023 має стати роком перемоги України. Робимо для цього все можливе", - заявив у Telegram прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.Шмигаль оприлюднив список пріоритетних напрямків, над якими Камбін працюватиме протягом 2023 року:- забезпечення армії, оборона та безпека;- інтеграція України до ЄС та НАТО;- енергетичний фронт;- відновлення України;- макрофінансова стабільність та програми підтримки бізнесу;- ветеранська політика;- освіта;- продовження реформи децентралізації;- запровадження обов'язкового пенсійного накопичення та реформи фондового ринку та ринку капіталів;- реформа управління держвласністю та державного управління.
03.01 / 20:17
Кабмін направить 17 млрд гривень банків РФ на відновлення пошкодженого житла
Кабінет міністрів виділив 17 млрд гривень, конфіскованих у російських банків, на відновлення зруйнованого бойовими діями житла українців.
03.01 / 19:11
Telegram Кабмін розширить список об'єктів із обов'язковими укриттями: Шмигаль розкрив деталі
Уряд розширить список об'єктів, які повинні мати обов'язкові укриття. Серед них – навчальні заклади, лікарні, громадські будинки.
30.12 / 23:49
Незважаючи на війну: українцям анонсували підвищення пенсій у 2023 році
Незважаючи на війну, у 2023 році українським пенсіонерам буде проведено автоматичну індексацію пенсійних виплат. На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів 30 грудня, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.
30.12 / 21:58
Telegram starlink Україна отримала від Польщі нову партію Starlink
Україна отримала чергову, вже третю, партію Starlink від Польщі – 30 грудня вони вирушать до «пунктів незламності», а також для підтримки медичної та енергетичної сфери. Про це написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.
30.12 / 19:52
Шмигаль анонсував індексацію пенсій в 2023 році
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що наступного року Кабмін проведе індексацію пенсій, не зважаючи на війну.
30.12 / 12:33
електроенергія новий рік відключеня світла Головне завдання. В ОП сказали, чи буде світло в українців на Новий рік
Українська влада вважає одним зі свої головних завдань забезпечення населення електроенергією у новорічну ніч.
29.12 / 18:49
президент війна в Україні "Пункт незламності" можна знайти в Viber: як це працює
Відтепер "Пункт незламності" можна знайти й в Viber. Для цього було створено спеціальний чат-бот.
28.12 / 17:29
КМДА новий рік Утилізація ялинок у Києві. Як працюватимуть пункти прийому та де їх знайти
У Києві відкриють пункти утилізації новорічних ялинок. Вони працюватимуть із 4 до 31 січня включно.
28.12 / 12:04
ЄС війна в Україні Прецедент світового масштабу: в чому проблема з конфіскацією російських активів на користь України
На сьогодні в різних куточках світу заморожено російських активів, як приватних, так і державних на щонайменше $300 млрд, однак питання з їхньою конфіскацією на користь Україні досі не вирішено. Міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю «РБК-України» наголошує, що ключова перепона — відсутність механізму, який би дозволив це зробити без згоди власників цих активів.
28.12 / 10:34
политика бюджет війна в Україні Ситуація напружена, але готові наступний рік фінансувати військову кампанію, - Марченко
Ситуація у державних фінансах стабільно напружена, але уряд готовий весь наступний рік вести військову кампанію. Продовження війни передбачено як ймовірний сценарій при плануванні держбюджету.
28.12 / 09:34
електроенергія Як сьогодні вимикатимуть світло в Києві: відповідь ДТЕК
У Києві та області 28 грудня продовжують діяти екстрені відключення світла. Тож графіки поки все ще не працюють.
27.12 / 23:32
Telegram Чи будуть українці зі світлом на Новий рік: Шмигаль назвав умову
Російська армія готується до продовження ракетних атак по енергосистемі України. Наявність світла у будинках українців на Новий рік залежить від того, чи будуть нові обстріли.
27.12 / 18:42
Кабмін електроенергія У Кабміні розповіли, чи буде світло в українців на Новий рік
"Хочу підкреслити: у разі відсутності обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень", - написав у Telegram прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.Українська влада щодня готується до нових масованих обстрілів з боку РФ, адже, за його словами, наразі Росія готується продовжити атаки на українську енергосистему і статися це може будь-коли: сьогодні, завтра чи навіть напередодні Нового року.
23.12 / 04:38
блекаут Шмигаль розповів, скільки днів Україна виходитиме з блекауту
"Підкреслю, це теоретичні розрахунки, бо світ не переживав ще таких речей", - наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє "РБК-Україна".Щодо дій на випадок повного блекауту у великих містах прем'єр відповів, що уряд готується до всіх можливих сценаріїв розвитку подій.
22.12 / 21:55
forbes електроенергія Вторгнення Росії до України Останній обстріл Києва призвів до серйозних руйнувань, ситуація в столиці найскладніша, - Міненерго
Остання терористична атака на енергетичні інфраструктуру Києва і області призвела до суттєвих пошкоджень і ситуація в столиці найбільш складна.
22.12 / 18:19
електроенергія Україна розгортає мережу мініелектростанцій: яке у них призначення
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що по країні почали розгортати мережу газотурбінних та газопоршневих мініелектростанцій.
22.12 / 17:48
Минэнерго електроенергія Коли можуть припинити відключати світло: відповідь Галущенка
Українську енергосистему можливо стабілізувати та припинити відключення світла до літа, за умови, що росіяни не будуть вдаватися до нових обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури.
22.12 / 15:25
люди президент семья Шмигаль: Вихід із найскладнішого випадку блекауту займає від 7 до 10 днів
Вихід із найскладнішого випадку повного блекауту займає від семи до десяти днів, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
21.12 / 17:32
экономика банк оборона Мінагрополітики та Світовий банк готують програму з відшкодування вартості генераторів для елеваторів
Міністерство аграрної політики та продовольства спільно зі Світовим банком готує програму з відшкодування вартості встановлення генераторів або твердопаливних котлів на елеваторах.
21.12 / 01:08
вода Кабмін У Кабміні розповіли, що буде з тарифами на опалення та воду
"Затвердили також порядок та умови надання субвенції місцевим бюджетам на компенсацію різниці в тарифах на тепло та гарячу воду. Про що йдеться? Уряд передає місцевій владі 14 млрд грн у вигляді субвенції", - заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. "РБК-Україна".За його словами, ці кошти підуть на те, щоб тарифи на тепло та гарячу воду для людей залишилися без змін, але при цьому підприємства теплопостачання мали кошти для безперебійної роботи та ремонтів.
20.12 / 22:23
Шмигаль попередив про нові ракетні удари по енергосистемі України
"Російські терористи робитимуть усе, аби до Нового року залишити українців без світла. Для них важливо, аби Різдво та Новий рік в Україні пройшли в темряві. Тому маємо готуватися до нових атак", - написав у Telegram прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.В умовах, коли енергосистема зазнає ударів ледь не щодня, давати будь-які прогнози щодо відновлення стабільного енергопостачання просто неможливо.
20.12 / 18:30
Тарифи на тепло та гарячу воду для населення не зміняться. Кабмін виділив компенсацію
Тарифи на тепло та гарячу воду для населення під час опалювального сезону залишаться без змін.
20.12 / 18:30
ракетный удар електроенергія Шмигаль попередив про нові атаки росіян: для РФ важливо, щоб Різдво було у темряві
Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що потрібно готуватися до нових атак РФ по енергосистемі. Адже окупанти робитимуть усе, аби до новорічних свят залишити українців без світла.
16.12 / 23:31
В Україну імпортовано 500 тис. малопотужних генераторів, але для проходження зими потрібно майже 17 тис. великих установок - Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що українські підприємці вже імпортували до країни 500 тис. генераторів малої потужності, проте для проходження зимового сезону до країни потрібно завезти ще майже 17 тис. великих та промислових генераторних установок.
16.12 / 20:11
Кабмін імпорт В 2022 в Україну завезли 500 тис. малих генераторів, але потрібно ще 17 тис промислових — Шмигаль
Малі та середні українські підприємці вже імпортували в Україну 500 тис. малопотужних генераторів. Але для проходження зими країні вкрай необхідно ще близько 17 тис. великих та промислових генераторних установок.
15.12 / 20:09
ООН У 2022 році ООН надала українцям $4,5 млрд допомоги – Шмигаль
Організація об’єднаних націй протягом 2022 року надала українцям $4,5 млрд гуманітарної допомоги. Наступного року співпрацю продовжать.
14.12 / 15:16
ПВО Україна отримає французьку систему ППО Mamba, - ЗМІ
Франція та Італія прийняли заявку України на постачання системи ППО Mamba (SAMP/T).
13.12 / 22:00
ввп Українська економіка до кінця року подвоїть збитки через війну до $700 млрд – Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до кінця року збитки, завдані економіці країни внаслідок війни, подвояться до $700 млрд.
13.12 / 20:53
ракетный удар ввп украины Нові ракетні удари РФ можуть призвести до скорочення економіки України на 50%, - Шмигаль
Нові ракетні удари РФ по інфраструктурі України можуть спричинити скорочення економіки країни на 50%.
13.12 / 19:13
реформа Служба безпеки України електроенергія В Україні населенню замінять 50 млн старих ламп на світлодіодні. Безкоштовні та енергоощадні
В Україні населенню замінять 50 млн застарілих ламп розжарювання на нові - світлодіодні енергоощадні.
13.12 / 09:21
президент политика На конференції в Парижі обговорять додаткову підтримку українців через атаки РФ енергетичної інфраструктури
На французькій конференції "Солідарність із українським народом" у вівторок у Парижі (Франція) обговорять додаткову міжнародну підтримку українців у зв'язку з наслідками масованих ракетних ударів Росії по українській енергетичній інфраструктурі, повідомляє Міністерство Європи та закордонних справ.
DMCA