Австралія - главные новости

Австралія - последние новости часа

+15
Австралія вирішила розібрати й утилізувати гелікоптери Taipan замість того, щоб передати їх Україні. Про це повідомляє ABC в понеділок, 15 січня.
США та Велика Британія завдали понад 60 авіаударів по хуситах у Ємені  у відповідь на блокування Червоного моря та атаку суден.

Все новости, где упоминается Австралія

03.06 / 08:30
оборона Дружня Австралія надасть Україні черговий пакет безпекової допомоги
Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков за результатами зустрічі з віцепрем’єр-міністром – міністром оборони Австралії Річардом Марлзом.
15.01 / 19:41
НАТО политика оборона СВО Австралія відправить на утилізацію гелікоптери, які запросила Україна
Австралія вирішила розібрати й утилізувати гелікоптери Taipan замість того, щоб передати їх Україні. Про це повідомляє ABC в понеділок, 15 січня.
12.01 / 10:45
ООН ХАМАС СВО США та Велика Британія атакували Ємен, щоб знизити здатність хуситів продовжувати їхні "незаконні та безрозсудні напади"
США та Велика Британія завдали понад 60 авіаударів по хуситах у Ємені  у відповідь на блокування Червоного моря та атаку суден.
11.01 / 08:35
спорт WTA теніс Костюк завершила выступления на турнире в Аделаиде
Украинская теннисистка уступила в четвертьфинале представительнице Латвии Алене Остапенко. Марта Костюк не смогла выйти в полуфинал на хардовом турнире серии WTA 500 в Аделаиде.
10.01 / 07:47
спорт WTA теніс Костюк пробилась в четвертьфинал турнира в Аделаиде
Украинская теннисистка в тяжелом противостоянии одолела сопротивление американки Тейлор Таунсенд. Марта Костюк вышла в 1/4 финала престижного теннисного турнира серии WTA 500 в австралийской Аделаиде. Во втором круге украинская теннисистка обыграла Тейлор Таунсенд из Соединенных штатов.
08.01 / 08:44
спорт Telegram WTA теніс Костюк выиграла украинское дерби в Аделаиде
На старте престижного турнира WTA 500 Марте пришлось встретиться со своей соотечественницей. Украинским дерби отличился старт престижного теннисного турнира серии WTA 500 в австралийской Аделаиде. Между собой сыграли Марта Костюк и Ангелина Калинина.
03.01 / 08:18
WTA 2024 теніс Костюк и Калинина проиграли первые матчи в 2024 году
Украинские теннисистки уступили первый круг престижного турнира серии WTA 500 в Брисбене. Неудачно начался 2024 год для Ангелины Калининой и Марты Костюк. Обе украинские теннисистки уступили уже в первом кругу теннисного турнира серии WTA 500 в австралийском Брисбене.
03.10 / 05:44
ООН закон политика геноцид держава Міжнародний суд ООН почав розгляд справи за позовом України та ще 32 країн проти рф щодо війни, — нардеп Пушкаренко
«Попередні слухання в Міжнародному суді ООН— це ще не розгляд злочину агресії з боку росії, але важливий крок на шляху до цього», — заявив у прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко. Пише Знай.юа. Також він зауважив, що у Гаазькому суді можна розглядати лише порушення конвенцій, які підписали обидві сторони і в яких є стаття про те, що будь-які спори вирішує суд ООН.
11.09 / 17:59
технологии экономика ГАЗ самит реформа держава Інвесторам в Україну потрібні не низькі податки, а прозорі правила від держави — Кацуба
Щоб стати після війни центром інвестицій та економічного розвитку, Україна має в першу чергу зосередитися на розвитку фундаменту економічного зростання - збалансованої державної політики, верховенства права, кваліфікації робочої сили, системи безпеки. Про це у своїй колонці пише  підприємець Олександр Кацуба.
04.09 / 09:12
погода люди дороги самит Австралійський криголам має подолати 3443 кілометри, щоб врятувати хворого дослідника Антарктики
Австралія відправила у багатоденний похід до Антарктиди криголам, щоб евакуювати вченого, який серйозно захворів, з її антарктичної станції Кейсі. Надіслати літак не можна через сувору погоду: у Південній півкулі зараз зима.
31.08 / 18:45
оборона самит Російські літаки «Су-30» і «МіГ-29 вдалося знищити картонними дронами
Різні військові експерти припускали, що останні успішні атаки по російським аеропортам могли бути здійснені австралійськими картонними баражаючими боєприпасами, які дешеві і майже невидимі для протиповітряної оборони.
26.08 / 10:15
оборона Філіппіни, США, Австралія та Японія провели морські навчання, спрямовані на обмеження апетитів Китаю
Японія, США, Австралія та Філіппіни провели спільні військово-морські навчання у Південно-Китайському морі.
13.06 / 17:33
люди политика Здоровье и красота Доларові мільйонери масово залишають РФ та Китай | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
У 2022 році Росію залишили 8500 доларових мільйонерів у з’язку з ризиками для їх капіталу після повномасштабного вторгнення в Україну.Цьогоріч відтік прогнозується на рівні в 3000 багатіїв.
06.06 / 07:46
оборона Австралія може передати Україні винищувачі F/A-18 Hornets, які планувала утилізувати
Австралія обговорює зі США можливість передати Україні винищувачів F/A-18 Hornets. 
25.05 / 13:59
бокс Фьюри хочет встретиться с австралийцем для подготовки к бою с Усиком
Чемпион мира WBC в сверхтяжелом весе назвал имя своего возможного будущего соперника. Тайсон Фьюри уже начал готовиться к потенциальному поединку с Александром Усиком.
28.02 / 16:18
война России против Украины Распад России победа Украины Пока этого нет, война не сможет завершиться
Валерий Пекар Предприниматель, преподаватель Киево-Могилянской бизнес-школыСледует отметить одну важную вещь, которую сегодня понимают и украинские, и западные политики: должна появиться картинка послевоенного мира Треба зазначити одну важливу річ, яку сьогодні розуміють і українські, і західні політики: має з’явитися картинка післявоєнного світу. Поки немає картинки післявоєнного світу, війна не може завершитися.
16.01 / 12:09
ОПЕК G7 Чому через дії західних урядів енергетична криза може повторитись у 2023 році
Західні країни, попри погрози путіна начебто впорались із викликами у енергетичній сфері: у сховищах багато газу, нафта дешевшає, на континенті аномально тепла зима, а граничні ціни на енергоресурси нарешті погодили. Щоправда, сподіватись, що енергетична криза та російський шантаж позаду поки не варто. Аді Імсірович, старший науковий співробітник Оксфордського інституту енергетичних досліджень Університету Суррея у своїй колонці писав чому державне регулювання може не спрацювати і чи завдадуть санкції на нафту значної шкоди росії. Публікуємо головні тези з матеріалу.
15.01 / 12:18
Facebook авиакатастрофа МИД Украины Авіакатастрофа в Непалі. В МЗС перевіряють, чи були на борту українці
Міністерство закордонних справ з'ясовує, чи були на борту літака українці, який сьогодні впав у Непалі. Наразі відомство взаємодіє із непальською стороною щодо цього питання.
13.01 / 12:12
политика рубль бюджет Ембарго на нафту з рф: як зробити його “дорожчим” для ворога
Попри санкції, держава-агресор все ще заробляє на вуглеводнях понад $600 мільйонів на день, хоча і втрачає майже третину колишніх доходів Упродовж першого місяця дії заборони на експорт нафти з рф до ЄС і встановлення Коаліцією за обмеження ціни (Євросоюз, Велика сімка й Австралія) цінової стелі у $60 за барель російської сировини, що перевозиться морем, обсяги постачань державою-агресором “чорного золота” на світові ринки впали до найнижчого за останній рік рівня. Втім, експерти визнають: цього недостатньо, щоб суттєво обмежити фінансові можливості кремля.
12.01 / 13:22
Папа Франциск Папа Франциск вшанував пам'ять скандального кардинала
Найвідоміший католик Австралії кардинал Пелл переніс операцію на стегні в Римі і помер після зупинки серця, — повідомляє The Guardian. Папа Франциск похвалив Джорджа Пелла за його «рішучість і мудрість» і висловив свої співчуття, наголосивши на його роботі в секретаріаті Святого Престолу з економіки, який Пелл очолював з 2014 по 2019 рік.
10.01 / 19:09
общество семья G7 готують дві граничні ціни на російські нафтопродукти — Reuters
Коаліція Групи семи (G7) намагатиметься встановити дві граничні ціни на російські нафтопродукти в лютому: одну ціну на нафтопродукти, що торгуються з надбавкою до сирої нафти, а іншу - для тих, що торгуються зі знижкою.
10.01 / 15:55
люди Австралія постраждала від повені, яка трапляється раз на 100 років: сотні людей евакуйовані літаками
Криза в регіоні Кімберлі на заході Австралії була спричинена минулого тижня тропічним циклоном «Еллі», який. Військові літаки допомогли доставити вантажі і евакуювали мешканців у безпечне місце у відрізаних містах, таких як Фіцрой-Кроссінг, де проживає близько 1000 людей. Влада заявляє, що деякі евакуаційні центри намагаються впоратися з кількістю переміщених осіб, оскільки повені зруйнували автомагістралі і мости, повідомляє .
10.01 / 12:47
закон политика держава Мін'юст подав до ВАКС позов про стягнення активів російського олігарха Дерипаски
Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) позов про застосування санкції у вигляді стягнення активів у дохід держави до Олега Дерипаски - одного з найбагатших російських олігархів, який наближений до президента Росії та володіє значними частками груп компаній "Русал", "Базовий елемент", "Ен+ груп".
09.01 / 19:44
люди Telegram Австралія постраждала від повені, що трапляється раз на 100 років
Віддалений регіон у глибині Австралії постраждав від повені, яка буває раз на 100 років, і військові літаки змушені були евакуювати жителів.
09.01 / 17:07
закон Чемпіонат світу Українські арбітрині відібрані ФІФА для суддівства на жіночий ЧС-2023
Міжнародна федерація футболу (ФІФА) залучить двох українок для арбітражу на жіночому чемпіонаті світу 2023 року. Турнір прийматимуть Австралія і Нова Зеландія.
06.01 / 17:36
политика держава Global Firepower: Україна піднялася в рейтингу найпотужніших армій світу на 15 місце
Україна на тлі повномасштабного вторгнення росії піднялася в рейтингу найпотужніших армій світу на 15 місце. Ще рік тому вона посідала 22 місце. Про це свідчить рейтинг міжнародної компанії Global Firepower, яка щорічно складає рейтинг кращих армій світу, передає Укрінформ із посиланням на Громадське.
06.01 / 10:04
рейтинг ЗСУ Стало відоме місце України у рейтингу найсильніших армій світу
В оновленому щорічному рейтингу армій від Global Firepower Index українська армія посіла 15 місце серед 145 країн світу. Про це повідомляє сайт організації.
05.01 / 16:49
нефть Росія з великими знижками продає в Індію та Китай нафту, від якої відмовився ЄС, - Reuters
Росія постачає більше сирої нафти, видобутої в арктичному регіоні, до Китаю та Індії, причому з вищими знижками, після того, як Європа зачинила свої двері для постачання з Росії минулого місяця.
05.01 / 15:33
нефть Telegram политика Ціна російської нафти впала до 50 доларів, - Мінфін РФ
Середня ціна на нафту основної російської марки Urals у грудні 2022 року впала до 50,47 доларів за барель. Це на 30,6% нижче, ніж у грудні 2021 року (72,71 доларів).
05.01 / 07:20
РСЗО Сполучені Штати Америки Австралія оголосила про покупку комплексів HIMARS
Австралія оголосила про придбання комплексів HIMARS. Сума угоди становить понад 700 млн. доларів США.
03.01 / 23:14
ГАЗ закон Стали відомі найбільші експортер та імпортер скрапленого природного газу, - Bloomberg
У 2022 році США стали одним з найбільших експортерів скрапленого природного газу (СПГ), наздогнавши на цьому ринку Катар.
03.01 / 11:47
технологии ГАЗ закон Covid-19 США вийшли на перше місце в рейтингу експортерів СПГ – Bloomberg
Торік США зрівнялися з Катаром - найбільшим у світі експортером скрапленого природного газу, що стало віхою стрімкого зростання Америки як основного постачальника палива, повідомляє Bloomberg.
02.01 / 22:09
люди общество Великий морський лайнер "застряг" біля берегів Австралії з пасажирами: у чому причина
Один із найбільших океанських пасажирських лайнерів, судно Viking Orion, застряг біля узбережжя Австралії.
02.01 / 06:45
президент Nikkei Японія планує запросити Зеленського на саміт G7, - Nikkei
Японія планує запросити президента України Володимира Зеленського взяти участь в онлайн-форматі у саміті G7, який відбудеться 19-21 травня у Хіросімі.
31.12 / 05:24
рейтинг Опубліковано рейтинг країн, де живуть найздоровіші у світі люди
До кінця 2022 року журнал CEOWORLD склав рейтинг найздоровіших країн світу. Для оцінки рівня здоров'я населення кожної держави експерти використали дані Відділу населення ООН, Світового банку, ВООЗ та дослідження наукового видання The Lancet.
30.12 / 19:56
туризм новий рік Новий рік 2023: найдорожчі міста світу для зустрічі свята
В опитуванні, проведеному CheapHotels.org, порівнювалися ціни на найдешевші номери в готелях у 50 великих містах світу за 3 ночі проживання з 30 грудня по 2 січня. Враховувалися лише розташовані в центрі готелі з рейтингом не менше трьох зірок та загалом позитивними відгуками гостей. Про це пише Breaking Travel News.
29.12 / 01:31
У світовій економіці зафіксовано бум виробництва літію
Світове виробництво літію вперше перевищило 100 000 тонн у 2021 році, збільшившись у чотири рази порівняно з 2010 роком. Про це повідомляється в огляді мінерально-сировинних ресурсів Геологічної служби США.Приблизно 90% його виробництва припадає лише на три країни - Австралію (43%), Чилі (34%) та Китай.
27.12 / 16:56
ГАЗ санкции против россии Санкционный фронт в декабре. Два события и семь комментариев к ним
Игорь Бураковский Экономист, директор Института экономических исследований и политических консультацийЕС и Большая семерка сделали два амбициозных шага в направлении сокращения зависимости от российских энергоносителей У грудні цього року відбулися дві події, реальні наслідки яких для світу та України стануть повністю зрозумілими лише згодом. ЄС та Велика сімка зробили два амбіційні кроки в напрямку скорочення залежності від російських енергоносіїв та посилення власної енергетичної безпеки.Подія перша. 5 грудня 2022 року почало діяти ембарго ЄС на постачання російської нафти морським шляхом.
27.12 / 19:47
Путін підписав указ про заходи у відповідь на стелю цін для російської нафти
У документі йдеться, що Росія забороняє постачання своєї нафти та нафтопродуктів іноземним громадянам та компаніям, якщо в контрактах передбачено фіксовану максимальну ціну. Указ набуде чинності з 1 лютого 2023 року, обмеження на нафту діятимуть з цього дня і до 1 липня наступного року, на постачання нафтопродуктів – з дати, яку визначить російський уряд.
27.12 / 15:03
СБУ Хотів віддати на оборонку рф. В Україні заарештовано майно російського олігарха Усманова майже на $54 млн
В Україні арештували майно кремлівського олігарха Алішера Усманова. Йдеться про понад 160 тис. тонн української залізної руди, які були сховані на території кількох морських портів нашої країни. В цілому вартість арештованої сировини становить близько 2 млрд грн, інформує СБУ.
25.12 / 23:48
политика ТАСС Росія хоче обійти нафтове ембарго ЄС за рахунок збільшення експорту сирої нафти
Росія хоче компенсувати у 2023 році зменшення обсягів переробки нафти внаслідок ембарго ЄС шляхом збільшення експорту сирої нафти.
23.12 / 10:41
Bloomberg G7 імпорт РФ самовдосконалює санкції: Кремль заборонить продаж нафту країнам, які дотримуватимуться цінової стелі
На росії придумали, як відповісти на впровадження цінового порогу на російську нафту. В Кремлі анонсували заборону на постачання ресурсу та нафтопродуктів тим державам та компаніям, які вимагатимуть від рф дотримуватися цієї умови. Про це заявив віцепрем'єр рф Олександр Новак, пишуть росЗМІ.
23.12 / 00:25
закон Через санкції ЄС експорт російської нафти з балтійських портів скоротиться на 20%, - Reuters
Експорт російської нафти марки Urals, яка має транспортуватися з російських портів на Балтійському морі, може скоротитися на 20% в грудні через введення ембарго і стелі на ціни.
22.12 / 04:11
происшествия G7 Японія розпочала підготовку до саміту країн G7: що відомо
Японія розпочала підготовку саміту країн "Великої сімки", який має відбутися у Хіросімі у травні 2023 року.
21.12 / 18:03
президент политика США очікують зниження стелі нафтових цін — Reuters
Сполучені Штати очікують, що разом із країнами-союзниками вони погодять скорочення граничної ціни на російську нафту, встановлену раніше на рівні $60 за барель. Про це заявив перший заступник міністра фінансів США Адевале Адейемо в інтерв'ю Reuters.
21.12 / 17:21
Airbus космос Перший комерційний запуск європейської ракети-носія зазнав невдачі
Запуск ракети-носія з двома супутниками Airbus зазнав невдачі через 2 хвилини 27 секунд після старту з космодрому у Французькій Гвіані, — повідомляє The Associated Press.
21.12 / 14:07
нефть ГАЗ рубль Російська Федерація Російський рубль обвалився до мінімуму з початку травня: у чому причина
Російський рубль впав до найнижчого рівня з початку травня до долара, довівши свої місячні втрати майже до 14%, оскільки побоювання щодо санкцій щодо російської нафти і газу налякали ринок.
21.12 / 13:01
ГАЗ рубль курс валюта Російський рубль обвалився до мінімуму з весни
Російський рубль продовжив своє падіння. Уранці в середу він опустився до мінімуму за більш ніж пів року.
19.12 / 17:20
Facebook ГАЗ Угорщина блокуватиме запровадження стелі цін на газ у ЄС, - МЗС
Уряд Угорщини в жодному разі не підтримуватиме стелю цін на газ і вважає цей крок помилковим.
15.12 / 23:23
технологии МИД Украины Великобританія З наступного року у Британії навчатимуться понад 19 тисяч українських військових, - Пристайко
З 2023 року у Британії військовій справі за стандартами НАТО навчатимуться ще 19 200 українських військових.
14.12 / 14:14
политика бюджет Доходи РФ від продажу нафти впали в листопаді через знижки на барелі, – МЕА
Доходи Росії від продажу нафти впали в листопаді до другого найнижчого рівня цього року, оскільки зростання експорту не змогло компенсувати зростання знижок на барелі в країні.
13.12 / 16:06
президент политика НЛМК Російський мільярдер Лісін постачав сталь кремлівським збройовим фірмам – The Times
The Times.Володимир Лісін, статки якого Forbes оцінює приблизно у 21 мільярд фунтів стерлінгів, має лондонський таунхаус вартістю 11 мільйонів фунтів стерлінгів, шотландський замок вартістю 7 мільйонів фунтів стерлінгів і дві розкішні вілли на Французькій Рив’єрі. Шотландський маєток Лісіна отримав 700 000 фунтів стерлінгів з грошей платників податків Великої Британії у вигляді сільськогосподарських субсидій.
13.12 / 15:58
нефть Російська Федерація У Путіна вигадали, як відповісти на стелю цін: деталі указу
У Кремлі підготували список заходів у відповідь на введення стелі нафтових цін, яка експортується з РФ. На цей час відомо про розроблений проект указу, який ще планують доопрацювати.
13.12 / 09:11
нефть Telegram Російська Федерація Росія збирається обмежити експорт нафти у грудні
Росія скоротила план експорту нафти сортів Urals та Siberian Light через порти в Балтійському морі та Новоросійську з 8,5 млн тонн у листопаді до 7,7-7,9 млн тонн у грудні.
13.12 / 00:02
війна в Україні Сполучені Штати Америки Байден про західну підтримку України: ми згуртовані, як ніколи
Президент США Джо Байден назвав підтримку України з боку західних країн показником сильної згуртованості.
12.12 / 20:23
G7 санкції проти Росії Російська Федерація Країни G7 пообіцяли посилити економічний тиск на Росію
Країни "Великої сімки" запевнили, що вони підтримуватимуть та посилюватимуть економічний тиск на Росію.
12.12 / 13:14
США покращили прогноз експорту пшениці для України в 2023 на 1,5 млн тон
Попри загальне перенасичення ринку пшеницею, ціни не падають. Парадокс ситуації – слабий попит на товар. На світовому ринку пшениці прогнозують глобальне скорочення: зменшиться виробництво, знизяться перехідні запаси і споживання тваринницьким сектором
12.12 / 12:54
Цікавість до «золотих віз» у Португалії різко підскочила на тлі можливого припинення програми
Інвестиції в "золоті візи" Португалії, які дають іноземцям право на проживання в країні в разі вкладення певної суми, підскочили майже на 50% у листопаді на тлі намірів португальського уряду скасувати програму.
12.12 / 12:01
технологии общество политика В ЄС призначать керівника для нагляду за дотриманням санкцій проти росії - FT
Європейська комісія на цьому тижні призначить відповідального для нагляду за дотриманням санкцій проти росії у всьому світі.
12.12 / 10:19
политика Aviat «Грубі порушення прав людини та зловживання»: Австралія запровадила санкції проти рф та Ірану
Уряд Австралії вирішив запровадити цільові санкції проти фізичних та юридичних осіб в Ірані та росії, визнавши, що вони причетні до «грубих порушень прав людини та зловживань». Про це повідомила міністр закордонних справ Пенні Вонг, яку цитує агентство Bloomberg. Серед тих, хто потрапив під санкції, — іранська поліція моралі, воєнізована міліція «Басідж» та шість іранських громадян, причетних до жорстокого придушення протестів після загибелі Махса Аміні.
DMCA