Болгарія - главные новости

Болгарія - последние новости часа

+20

Все новости, где упоминается Болгарія

14.07 / 13:59
НАТО президент политика оборона самит Болгарія передає Україні сто броньованих машин і візьме участь у закупівлі боєприпасів для ЗСУ
Уряд Болгарії ухвалив рішення приєднатися до спільної закупівлі боєприпасів для України. Також там заявили про передачу ЗСУ 100 броньованих машин у рамках найбільшого пакету військової допомоги.
15.12 / 13:32
ООН закон политика Росію позбавили членства в Дунайській комісії через удари по Нижньому Дунаю
Дунайська комісія прийняла рішення вилучити Росію зі свого складу через ракетні та дронові удари по Нижньому Дунаю в Україні.
29.11 / 16:18
Словаччина посилює недружню політику щодо України
Уряд Словаччини на засіданні 29 листопада ухвалив рішення продовжити заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України та посилити правила транзиту.
24.10 / 10:26
здоровье демократы ПЭПы и демократия
Кожне здорове демократичне суспільство має поляризації. Це - норма.
03.10 / 09:17
эмбарго экспорт зерна Украина-ЕС Евросоюз зерновое соглашение Зерно несогласия
Игорь Бураковский Глава правления Института экономических исследований и политических консультацийЭта ситуация выходит за пределы внутренних политических проблем. А потому ее надо рассматривать в более широком политическом и экономическом контексте Минулого року Україні за активної політичної та економічної підтримки союзників вдалось налагодити альтернативні маршрути транспортування експортних та імпортних товарів. Шляхи солідарності Україна-ЄС та Чорноморська зернова ініціатива дозволили успішно експортувати українські зернові, що мало велике значення як для України, так і для всього світу.В 2023 році українські експортери стикнулися із серйозними проблемами.
28.09 / 08:11
президент политика оборона самит с-300 Болгарія передає Україні несправні ракети: навіщо це ЗСУ
Наприкінці 2022 року Сполучені штати пропонували Болгарії угоду: Вашингтон покриває нові закупівлі озброєнь, якщо Софія надасть Україні свої старі радянські зенітні комплекси, зокрема С-300 та С-200. Проте тоді домовленість зірвалась. І президент країни Румен Радев, і виконувач обов’язків міністра оборони Дімітар
14.09 / 10:48
НАТО закон политика оборона держава Болгарія готує відповідь Росії на блокаду Чорного моря
Болгарія немає наміру терпіти зухвалі провокації Росії. Софія проводить переговори з союзниками по НАТО про те, як реагувати на дії РФ у Чорному морі − зокрема, на часткову блокаду Росією її чорноморської виключної економічної зони.
14.09 / 10:48
НАТО закон политика оборона держава Болгарія говорить з НАТО про відповідь Росії на закриття для суден Чорного моря
Болгарія немає наміру терпіти зухвалі провокації Росії. Софія проводить переговори з союзниками по НАТО про те, як реагувати на дії РФ у Чорному морі − зокрема, на часткову блокаду Росією її чорноморської виключної економічної зони.
09.09 / 11:12
технологии происшествия НАТО начальник Румунія та США проведуть міжнародні військові навчання на Чорному морі та в дельті Дунаю
Військово-морські сили США та Румунії спільно організовують 11-15 вересня міжнародні військові навчання Sea Breeze 23.3 у Чорному морі та дельті Дунаю. Участь братиме й Україна.
26.08 / 17:24
бюджет Польща, Угорщина, Болгарія, Румунія та Словаччина порушують принципи і норми Єдиного ринку ЄС - МЗС
У МЗС прокоментували наміри Словаччини, Болгарії, Польщі, Румунії та Угорщини продовжити заборону на імпорт українського зерна до кінця 2023 року, назвавши їх “категорично неприйнятним”.
21.08 / 22:38
президент политика оборона парламентарии держава Болгарія анонсувала передачу Україні бронетехніки
Цієї осені Болгарія планує розпочати передачу Україні броньованої техніки радянських зразків. Про це заявив міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв під час спільного брифінгу зі своїм українськім колегою Олексієм Резніковим.
19.08 / 07:24
НАТО президент политика оборона животный мир Болгарія допускає зіткнення Росії й НАТО в Чорному морі
Дії країни-агресора Росії можуть спричинити зіткнення з НАТО в Чорному морі, оскільки перша постійно намагається розширити зону свого контролю. Про це заявив міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев, повідомляє місцеве видання Novinite.
13.08 / 13:47
политика закрыть airlines Турецький пасажирський літак випадково залетів у повітряний простір України
Чартерний літак турецької компанії BBN Airlines, який здійснював рейс зі столиці Норвегії Осло до Анталії 25 липня випадково залетів у закритий повітряний простір України.
22.07 / 00:10
люди президент политика самит Здоровье и красота Болгарія забере важливий порт з-під контролю Росії | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Парламент Болгарії 21 липня ухвалив рішення припинити концесію нафтового порту Росенець біля міста Бургас російському нафтовому гіганту «Лукойл».
14.07 / 08:27
люди президент оборона самит Здоровье и красота Болгарія планує передати Україні 100 БТР | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Болгарська правляча коаліція (партія Громадяни за європейський розвиток Болгарії, Союз демократичних сил та блок Продовжуємо зміни та Демократична Болгарія) планує передати Україні 100 бронетранспортерів із запасів болгарського МВС.
07.07 / 11:33
Чем важны визиты Зеленского накануне саммита НАТО
Владимир Фесенко Политолог, директор Центра политических исследований «Пента»Эта работа на результат связана с вильнюсским саммитом НАТО Можливо ці візити Зеленського не такі резонансні, як турне Берлін, Париж, Лондон, але я порівняв би їх з тим, що було перед самітом Великої сімки, коли Зеленський здійснив таку теж інтенсивну європейську подорож, я б сказав, дипломатичний ривок. І зараз щось подібне відбувається.Думаю, що це напряму пов’язано і йде боротьба за кожен голос країни НАТО на нашу підтримку.
06.07 / 15:40
НАТО президент политика оборона реформа Буданов в роли хорошо информированного пессимиста
Андрей Смирнов Ответственный редактор, NVЧем жила страна 06 июля 2023 года ● Буданов у ролі добре поінформованого песиміста. Результати саміту НАТО у Вільнюсі (11−12 липня) розчарують українців, заявив очільник ГУР МО Кирило Буданов. Про це написала британська The Times.
05.07 / 08:17
технологии президент общество политика реформа Новий прем’єр-міністр Болгарії не збирається більше заплющувати очі на втручання Москви у внутрішні справи країни
Болгарія більше не буде “з широко заплющеними очима” дивитися на спроби Московії впливати на її політику та підривати її інститути.
14.06 / 13:42
происшествия люди Допомагати Україні долати наслідки теракту рашистів на КГЕС будуть 16 країн Євросоюзу
До надання Україні допомоги для подолання наслідків підриву росіянами греблі Каховської ГЕС долучилися 16 країн Євросоюзу.
19.04 / 09:42
Болгарія планує сьогодні забронити імпорт українського зерна
Уряд Болгарії 19 квітня ухвалить рішення про заборону імпорту низки сільськогосподарських товарів з України слідом за аналогічними рішеннями Польщі, Угорщини та Словаччини.
17.04 / 14:52
люди политика самит Здоровье и красота Швеція не вступить у НАТО щонайменше до осені | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Швеція навряд чи стане формальним членом НАТО під час липневого саміту у Вільнюсі. Про це 17 квітня повідомило SverigesRadio.
10.03 / 15:15
реформа победа Украины послевоенное строительство радио NV Давайте поговорим о неприятных вещах. Что нас ждет после победы
Валерий Пекар Предприниматель, преподаватель Киево-Могилянской бизнес-школы«Выиграть войну, проиграть мир: инерционный сценарий» — мой текст, где я и попытался проанализировать, что будет после нашей победы Я досить оптимістично налаштований щодо нашої перемоги через те, що військова спроможність України постійно зростає за допомогою західних партнерів, а військова спроможність Росії постійно падає. В Росії починаються вже відцентрові процеси, починається хитання вертикалі влади, тобто системи управління.
14.01 / 15:23
держава Найбільше скорочення. Українці все менше просять статус захисту в ЄС, – Євростат
Протягом листопада 2022 року кількість українців, які отримали тимчасовий захист у ЄС, зменшилася у 20 із 26 європейських країн. Найбільше скорочення зафіксовано у Польщі.
13.01 / 16:52
Найбільше скорочення. Українці все менше просять статус захисту в ЄС, – Євростат
Протягом листопада 2022 року кількість українців, які отримали тимчасовий захист у ЄС, зменшилася у 20 із 26 європейських країн. Найбільше скорочення зафіксовано у Польщі.
13.01 / 16:10
политика нпз Болгарія готується взяти під контроль НПЗ російського "Лукойлу"
Болгарія може взяти на себе управління нафтопереробним заводом "Нафтохім Бургас" російської компанії "Лукойл" терміном до року. Парламент ухвалив рішення про захист критично важливої інфраструктури та забезпечення постачання палива на Балкани.
09.01 / 20:36
суд допомога Україні Конституційний суд Болгарії вирішив перевірити рішення про допомогу Україні
Конституційний суд Болгарії відкрив справу щодо вимоги півсотні народних представників щодо визнання неконституційними двох рішень про введення військової та військово-технічної підтримки Україні.
07.01 / 17:51
президент Проєвропейська партія експрем’єра Болгарії провалила спробу створити уряд
Друга за величиною партія Болгарії, антикорупційна партія експрем’єр-міністра Болгарії Кирила Петкова "Ми продовжуємо зміни" відмовилася від планів сформувати уряд після того, як не змогла заручитися підтримкою в неофіційному парламенті.
05.01 / 15:39
Facebook ООН Telegram Кількість українців, які залишаються у Європі через російське вторгнення, сягнула майже 8 мільйонів – ООН
дані Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ)Згідно з даними, від 24 лютого 2022 року до країн Європи були вимушені виїхати понад 14,2 млн українців. З них понад 9,1 млн осіб вже повернулись в Україну.Таким чином, станом на 3 січня 2023 року у європейських країнах залишається 7 915 287 вимушених переселенців з України.
05.01 / 14:47
Facebook ООН Telegram Кількість українців, які вимушено виїхали до Європи через російське вторгнення, сягнула майже 8 мільйонів – ООН
дані Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ)Згідно з даними, від 24 лютого 2022 року до країн Європи були вимушені виїхати понад 14,2 млн українців. З них понад 9,1 млн осіб вже повернулись в Україну.Таким чином, станом на 3 січня 2023 року у європейських країнах залишається 7 915 287 вимушених переселенців з України.
04.01 / 23:51
війна Росії проти України військова допомога Болгарія відмовилася постачати Україні снаряди та назвала причину
Україна попросила уряд Болгарії надати Україні боєприпаси. Однак у Софії немає можливості їх передати, тому що Болгарія не має достатньої кількості снарядів.
03.01 / 16:23
погода ГАЗ Болгарія підписує угоду про доступ до турецьких LNG-терміналів
Туреччина надала Болгарії доступ до своїх терміналів скрапленого природного газу, відкривши жорстко контрольований куточок європейського газового ринку, який міг би допомогти диверсифікувати постачання в регіоні. Про це повідомляє Bloomberg.
03.01 / 16:02
ГАЗ Болгарія підписала довгостроковий газовий контракт із Туреччиною
Болгарська державна газова компанія Bulgargaz підписала довгострокову угоду з турецькою державною газовою компанією Botas, отримавши доступ до газової мережі Туреччини та терміналів зрідженого природного газу (ЗПГ) для забезпечення постачання.
01.01 / 18:47
ГАЗ Великобританія Російська Федерація Британія повністю припинила імпорт скрапленого газу з Росії
Велика Британія повністю зупинила імпорт зрідженого газу з Росії починаючи з сьогоднішнього дня.
01.01 / 14:52
Шенген До Шенгену та єврозони з 1 січня увійшла двадцята країна ЄС
З 1 січня 2023 року Хорватія стала двадцятою державою – членом ЄС, що приєдналася до єврозони. Також із цього дня країна стала 27-м членом Шенгенської зони.
31.12 / 21:39
Газпром ГАЗ Болгарія не домовилась про постачання російського газу на наступний рік
Контракт Болгарії з "Газпромом" на постачання російського газу не було продовжено на наступний рік, а термін його дії спливає у неділю, 1 січня.
29.12 / 17:22
технологии закон президент У Верховній Раді зареєстрували проєкт змін до закону про дипломатичну службу – на обговорення запрошують пані посла у Болгарії
Facebook.Так, зміни до закону передбачають обов’язкові консультації майбутніх послів у профільному парламентському комітеті. Водночас рішення комітету матиме рекомендаційний характер.Геращенко зауважила, що така система добре себе зарекомендувала за третього президента Віктора Ющенка.
29.12 / 16:42
технологии закон президент У Верховній Раді зареєстрували проєкт змін до закону про дипломатичну службу – на обговорення запрошують пані посла з Болгарії
Facebook.Так, зміни до закону передбачають обов’язкові консультації майбутніх послів в профільному парламентському комітеті. Водночас рішення комітету матиме рекомендаційний характер.Геращенко зауважила, що така система добре себе зарекомендувала за третього президента Віктора Ющенка.
29.12 / 12:02
скандал Болгарський «перець»: чим закінчиться скандал із послом-сексологом
Днями президент Володимир Зеленський своїми указами призначив нових послів України одразу у трьох країнах: Болгарії, Латвії та Об'єднаних Арабських Еміратах. У Ригу отруїться 37-річний Анатолій Куцевол – чиновник, який усе своє професійне життя присвятив темі євроінтеграції. В ОАЕ поїде кадровий дипломат Дмитро Сеник, а до Софії – Олеся Ілащук, яка замінила ветерана МЗС Віталія Москаленка, чия багаторічна дипломатична кар'єра тісно пов'язана із Балканами. Він – автор наукових праць та книг з українсько-болгарських відносин.
28.12 / 18:08
общество самит Стратегический провал. Что не так с назначением нового посла в Болгарии
Юрий Бутусов Главный редактор Цензор.нет И почему это нанесет ущерб отношениям Украины с одной из важнейших стран — производителей вооружения советских образцов и сыграет в пользу России Чому призначання послом у Болгарії далекої від дипломатії та державної служби психологині пані Олесі Ілащук завдасть важкої шкоди відносинам України з однією з найважливіших країн-виробників озброєння радянських зразків і зіграє на користь Росії?1. Болгарія має великі запаси снарядів калібру 152 та 122 мм, за деякими оцінками понад 1 мільйон снарядів. Для розуміння — це стільки, скільки США поставили снарядів в Україну за 10 місяців.
28.12 / 15:09
діти В Польщі підрахували кількість біженців з України на кінець року
Станом на кінець 2022 року на території Польщі перебуває близько 2,3 млн українців, з них 950 тис. громадян, які втікали від війни в Україні за кордон. Такі дані наводить віце-президент Польського фонду розвитку Бартош Марчук.
26.12 / 12:18
бюджет В Україні нарахували 309 000 ІТ-фахівців
IT Ukraine разом з ІТ-кластерами та партнерами опублікувала дослідження «Do IT like Ukraine». В документі описані основні цифри в індустрії за 2022 рік, вплив війни, основні виклики і плани щодо відновлення. Зокрема в країні нарахували 309 000 ІТ-фахівців, які разом принесли вже $6 млрд експортної виручки. Редакція AIN.UA обрала найцікавіші факти з дослідження.
23.12 / 23:31
президент держава Зеленський змінив послів у Болгарії та Латвії
Сьогодні, 23 грудня, президент України Володимир Зеленський змінив послів у Болгарії та Латвії.
23.12 / 18:37
війна Росії проти України військова допомога Болгарія розпочала "логістичну операцію" по доставці військової допомоги в Україну
Сьогодні, 23 грудня, в Болгарії почали "логістичну операцію", в ході якої відбудеться відправлення військової та військово-технічної допомоги в Україну.
21.12 / 19:48
оборона Українські військові медики пройдуть навчання в Болгарії
За запрошенням міністра оборони України Олексія Резнікова Україну відвідав Міністр оборони Болгарії Дімітар Стоянов. Під час зустрічі вони обговорили військову та військово-технічну допомогу, яку Болгарія збирається надати для українців.
21.12 / 18:50
Війна змінила рейтинг найбільших торговельних партнерів України. У лідери вийшла Польща
За десять місяців 2022 року Україна експортувала товарів на $36,9 млрд, що майже на третину менше, ніж за аналогічний період минулого року. Імпорт скоротився на чверть - до $44 млрд. Водночас рейтинг основних торговельних партнерів України зазнав суттєвих змін, йдеться в дослідженні R&D центру YouControl.
21.12 / 10:20
оборона Болгарія надала Україні гуманітарну допомогу у вигляді касок, бронежилетів і зимового одягу на $243 млн із 24 лютого - Міноборони
Міністр оборони Дімітар Стоянов, перебуваючи з робочим візитом у Києві на запрошення свого колеги міністра оборони України Олексія Резнікова, повідомив, що з 24 лютого Болгарія надала Україні гуманітарну допомогу на суму 448 млн левів ($243 млн).
21.12 / 04:21
оборона допомога Україні З лютого Болгарія передала Україні допомогу на 243 млн долларів
З початку повномасштабного вторгнення Болгарія передала Україні гуманітарну допомогу на суму близько 243 млн доларів. Країна планує продовжити підтримувати Україну.
20.12 / 22:06
технологии нефть Російська Федерація Постачання нафти з Росії сильно скоротилося після введення ліміту цін, - Bloomberg
Експорт нафти з Росії впав на 54% або 1,86 мільйона барелів за добу після першого тижня дії ліміту цін.
19.12 / 22:33
Міністерство оборони України військова допомога Голова Міноборони Болгарії приїхав із візитом в Україну
Сьогодні, 19 грудня, в Україну з офіційним візитом прибув Міністр оборони Болгарії Дімітар Стоянов.
19.12 / 18:41
золото В Болгарії затримали українок, які намагалися незаконно перевезти 12 кілограмів золота
В Болгарії затримали двох українок, які намагалися незаконно перевезти 12 кілограмів золота з Туреччини до України.
16.12 / 20:37
президент политика Парламент Болгарії схвалив поставку Україні зброї, але не розкриває якої
Парламент Болгарії схвалив угоду з Україною про постачання озброєння, військової техніки і боєприпасів.
16.12 / 19:10
президент политика оборона Парламент Болгарії остаточно схвалив угоду про постачання зброї Україні
Парламент Болгарії 16 грудня проголосував за затвердження у другому та остаточному читанні угоди між Болгарією та Україною про постачання озброєнь, обладнання та боєприпасів.
12.12 / 02:02
люди Болгарія затримала 70 нелегальних мігрантів, деяких доставили в лікарню
Болгарія затримала 70 людей, яких підозрюють в незаконному перетині кордону. Деяких з них доставили в лікарню через виснаження.
10.12 / 22:23
оборона У Румунії знешкодили дрейфуючу міну біля узбережжя Чорного моря
У суботу, 10 грудня, військово-морські сили Румунії здійснили контрольований вибух військово-морської міни, яка дрейфувала поблизу берега Чорного моря.
09.12 / 20:17
війна зброя Болгарія надасть військову допомогу Україні
Рішення підтримали 148 із 240 депутатів від партій ГЕРБ-СДС, "Продовжуємо зміни", "Рух за права і свободи", "Демократична Болгарія" та "Болгарський підйом", повідомляє "Європейська правда".46 депутатів від проросійських Болгарської соціалістичної партії та "Відродження" проголосували проти, а один депутат від проєвропейської "Продовжуємо зміни" утримався під час голосування. Рішення затверджує пропозицію, внесену урядом Болгарії в листопаді, про надання Україні військової допомоги. Хоча її перелік офіційно засекречений, міністр економіки та промисловості Болгарії Нікола Стоянов говорив, що йдеться про стрілецьку зброю та боєприпаси. Також парламент своїм рішенням схвалив участь болгарських військовослужбовців у місії ЄС із тренування українських військових EUMAM на території Бельгії, Польщі та Німеччини, а також підготовку українських бойових медиків на болгарській території.
09.12 / 18:16
политика оборона Болгарія направить першу військову допомогу Україні, – ЗМІ
Болгарія надішле свою першу військову допомогу Україні після російського вторгнення після того, як парламент країни схвалив список озброєнь.
09.12 / 16:19
политика військова допомога Парламент Болгарії затвердив список першої військової допомоги Україні, - Reuters
Болгарія вперше надішле військову допомогу Україні. У п'ятницю, 9 грудня, болгарський парламент затвердив список озброєнь.
09.12 / 14:17
президент паспорт досье Болгарія перевіряє всі «золоті паспорти», 12 вже анулювали
Болгарія анулювала 12 так званих "золотих паспортів", а щодо п'яти інших процедура триває.
09.12 / 14:10
У Латвії продовжили програму підтримки українських біженців до середини 2023 року
Латвійський парламент у четвер, 8 грудня, одноголосно підтримав рішення щодо продовження допомоги громадянам України, які через війну були змушені перебратись на територію Латвії. «За» продовження надання первинної підтримки та житла схвально проголосували усі 90 депутатів Сейму, пише Baltic News Network.
08.12 / 20:20
Шенген ЄС Заявки двох країн ЄС на приєднання до Шенгенської зони відхилили
Євросоюз відхилив заявки Румунії та Болгарії на вступ до Шенгенської зони, а Хорватію візьмуть туди з 1 січня 2023 року. Про це повідомляє Євроньюс.
DMCA