місто Варшава - главные новости

місто Варшава - последние новости часа

+17
Збигнев Парафянович в своем бестселлере Polska na Wojnie подробно разбирает инцидент с президентским самолетом Boeing 737, когда тот был на грани падения. Это случилось через месяц после полномасштабного вторжения. NV публикует отрывок из книги.
Перед началом большой войны Владимир Зеленский навсегда попрощался с Анджеем Дудой — об этом говорится в книге Збигнева Парафяновича Polska na Wojnie. Украинский президент был уверен, что не переживет вторжение России и видит своего польского коллегу в последний раз.

Все новости, где упоминается місто Варшава

16.01 / 01:06
ООН держава Щоб протистояти російським атакам. Україна закликає створити "Кібер ООН", - ЗМІ
Україна закликає до створення "Кібер ООН" - організації, яка займатиметься протидією російським кібератакам на інфраструктуру України.
23.11 / 19:29
авиакатастрофа В самолете шутили о Смоленске. Как Дуда в марте 2022-го перед встречей с Байденом едва не разбился — NV читает Польшу в войне
Збигнев Парафянович в своем бестселлере Polska na Wojnie подробно разбирает инцидент с президентским самолетом Boeing 737, когда тот был на грани падения. Это случилось через месяц после полномасштабного вторжения. NV публикует отрывок из книги.
22.11 / 17:24
книга Кто заменит Зеленского в случае смерти. Чем занимались и о чем говорили первые лица Варшавы в феврале 2022-го — бестселлер Польша в войне
Перед началом большой войны Владимир Зеленский навсегда попрощался с Анджеем Дудой — об этом говорится в книге Збигнева Парафяновича Polska na Wojnie. Украинский президент был уверен, что не переживет вторжение России и видит своего польского коллегу в последний раз.
14.11 / 12:08
люди Религия самит «Смотри, Иисус!». Зачем мужчина с крестом пришел пешком из Варшавы в Киев
Эта история может напомнить легендарный фильм Форрест Гамп и героя Тома Хэнкса, который просто бежал и собирал сотни поклонников. Подробности — в материале Илоны Громлюк, который NV публикует в рамках информационного партнерства с BBC Украина.
07.11 / 19:17
вступление Украина-ЕС Евросоюз Украина «не может мечтать» о ЕС без разрешения на эксгумацию жертв Волынской трагедии — МИД Польши
Без решения вопроса эксгумации жертв Волынской трагедии Украина «не может мечтать» о вступлении в ЕС, заявил замминистра иностранных дел Польши Павел Яблонский. В интервью ZET он подчеркнул, что уже началась эксгумация на первом участке, который был предметом переговоров с украинскими властями.
25.10 / 13:12
документы автомобиль МВД Украины Водительское удостоверение. Где и как украинцы могут восстановить утраченный документ в Польше
Услуга восстановления утраченного или похищенного водительского удостоверения стала доступна для украинцев в Польше. Это уже вторая страна в Европе, где предоставляется такая услуга. Об этом сообщает Министерство внутренних дел.
08.10 / 17:00
президент Напад ХАМАС на Ізраїль зіграє на руку Москві - Дуда
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що напад терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль сприятиме московитській повномасштабній агресії проти України, оскільки відверне від неї увагу світу.
06.10 / 11:10
общество война с россией "Средний психологический возраст – шесть лет": Арестович назвал украинцев "дикарями" и "балбесами" (ВИДЕО)
Об этом он заявил в интервью российской журналистке Юлии Латыниной, передает "ДС".
26.09 / 12:44
общество самит Украина-Польша Может ли Польша остановить поставки оружия в Украину из-за зернового конфликта?
Олег Рыбачук Глава Центра общих действий, бывший вице-премьер Украины по вопросам европейской интеграции Как говорится, от любви до ненависти — один шаг. Казалось, что отношения Польши и Украины непоколебимы — наши польские друзья очень помогли нам в борьбе против российского вторжения Але коли з 15 вересня Єврокомісія вирішила не продовжувати обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції, які тривали з травня цього року, Польща, Угорщина й Словаччина відмовилися від постачання української агропродукції.
22.09 / 11:19
ООН театр президент оборона протестующие Дуда заявив про готовість до переговорів із Зеленським
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що готовий як «друзі» говорити з президентом України Володимиром Зеленським, щоб вирішити «складні ситуації» між їхніми країнами. Про це повідомляє CNN. Посилаючись на слова Зеленського під час Генеральній асамблеї ООН про те, що «деякі наші друзі в Європі розігрують солідарність у політичному театрі», Дуда сказав польському каналу TVN24, що хоча його український колега не згадував конкретно Польщу, «натяк був, і ми всі це зрозуміли». Відповідаючи на запитання, чи засмучений коментарем Зеленського, Дуда відповів, що «можливо, засмучений - це занадто сильне слово». «Я був роздратований, я б так сказав. Я кажу так: «давайте зберігати спокій, будь ласка, не піднімайте температуру, тому що це суперечка, яка стосується невеликої частини наших відносин. Давайте не дозволимо, щоб це вплинуло в цілому, тому що цьому немає жодного виправдання, і від цього виграють лише інші», – сказав Дуда.
09.09 / 11:30
президент Leopard держава Польща та Велика Британія обіцяють дати Україні танки
Польща в складі міжнародної коаліції надасть Україні танки Leopard. Про це  заявив президент Польщі Анджей Дуда.
02.08 / 15:52
МИД Польши "Спасибо за каждый злотый, снаряд или доброе слово". Данилов прокомментировал отношения Польши и Украины
"Украина и Польша единственные в своем союзе несгибаемых! Мы благодарим за каждый злотый, снаряд или доброе слово и за каждую женщину и ребенка, которых польский народ приютил в своем доме в самые страшные моменты нашей истории", – написал Данилов.
06.07 / 15:40
НАТО президент политика оборона реформа Буданов в роли хорошо информированного пессимиста
Андрей Смирнов Ответственный редактор, NVЧем жила страна 06 июля 2023 года ● Буданов у ролі добре поінформованого песиміста. Результати саміту НАТО у Вільнюсі (11−12 липня) розчарують українців, заявив очільник ГУР МО Кирило Буданов. Про це написала британська The Times.
30.06 / 17:09
НАТО президент политика роды Прем'єр Польщі заявив, що Варшава готова розмістити на своїй території ядерну зброю
На тлі намірів РФ розмістити зброю масового ураження на території Білорусі прем’єр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що офіційна Варшава прагне приєднатися до програми ядерного обміну серед країн НАТО.
17.06 / 16:34
ракетный обстрел война в Украине российско-украинская война "Не очень хорошо работают": президент ЮАР все-таки услышал ракетные удары по Киеву (видео)
Глава ЮАР Сирил Рамафоса заявил, что наступление идет с двух сторон, поэтому нужно как можно скорее добиться деэскалации конфликта. Президент Южно-Африканской Республики Сирил Рамафоса заявил, что наступление в Украине идет с двух сторон и призвал к деєскалации конфликта. Об этом он заявил в пятницу, 16 июня, во время совместной пресс-конференции лидеров африканских стран и Президента Владимира Зеленского в столице Украины.
26.05 / 13:56
люди политика спецслужбы Здоровье и красота фейки Варшава спростувала російський фейк про польських військових в Україні | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Пропаганда фашистської Росії серед тисяч брехливих повідомлень регулярно талдичить про те, що в Україні вони воюють з поляками, американцями та ще якимось іноземцями, а українців там майже взагалі немає. Крім того, РФ постійно проштовхє дичину про те, що Польща забере собі після війни західну Україну.
13.04 / 18:51
погода люди Здоровье и красота Польща надасть Україні нову партію літаків МіГ-29 | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Варшава щоденно докладає зусиль для зміцнення обороноздатності України. Сьогодні прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький оголосив про передачу Україні чергової партії винищувачів МіГ-29.
06.04 / 00:35
люди президент Визит РФ не виграє у Європи, якщо українець і поляк разом - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський виступив із спільною промовою з польським колегою Анджеєм Дудою у Королівському замку (Варшава). Президент України Володимир Зеленський виступив з великою промовою перед українцями та поляками у центрі Варшави. Він подякував польському народу за підтримку нашої країни і зазначив, що якщо українець і поляк стоять пліч-о-пліч, Росія не зможе перемогти Європу.
29.03 / 16:41
Польща ввела мито й квоти, щоб боротися з українським зерном
Польща запровадить правила, які обмежуватимуть наплив українського зерна до країни, аби цей імпорт не дестабілізував ситуацію на її ринку.
27.03 / 11:16
президент оборона Польша передаватиме Україні МіГ-29 поступово
Польща не передаватиме Україні усі винищувачі МіГ-29, які перебувають на озброєнні. Разом з цим буде здійснюватися й зміцнення безпеки країни.
14.01 / 15:22
технологии культура війна в Україні Розглядаються два варіанти. Де може відбутися інформаційний "Рамштайн"
Інформаційний "Рамштайн" може відбутися у Парижі, наразі щодо цього йдуть перемовини. На випадок затримки ще розглядається Варшава.
13.01 / 20:48
танки Танці з танками: чи отримає Україна такі потрібні «Леопарди»
Під завісу минулого тижня з візитом у Києві побував міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. Головний литовський дипломат зустрівся із президентом Володимиром Зеленським, а також виступив перед депутатським корпусом Верховної Ради. Серед іншого, іноземний гість висловив думку, що Путін дуже покладається на затримки у постачанні зброї та «його ставка має програти». «Україна більш ніж заслужила на нашу підтримку та повагу. Настав час надіслати ATACMS і випустити, нарешті, «Леопарди», - підкреслив Ландсбергіс, маючи на увазі далекобійні ракети і танки.
12.01 / 23:39
президент оборона самит Як канцлер ФРН Шольц опинився у капкані через «Леопарди»
Рівно тиждень тому уряд Німеччини оголосив про своє рішення передати Україні до 40 бойових машин піхоти Marder. Тепер і дня не минає без дедалі наполегливіших вимог відправити слідом за ними і важкі танки Leopard 2. Звучать вони як усередині країни, так і з боку партнерів ФРН по НАТО.
12.01 / 20:15
Великобританія військова допомога Подоляк про танки для України від Польщі та Британії: це безперечно, вже прийнято рішення
Україна отримає танки від Польщі та Великої Британії. Варшава та Лондон вже ухвалили відповідні рішення.
12.01 / 17:50
Варшава безоплатно передасть Києву 60 вагонів метро
Польща продовжує активно підтримувати та допомагати українців. Так, метрополітен Варшави безоплатно передасть Києву 60 вагонів метро, повідомляє мер Києва Віталій Кличко.
12.01 / 10:38
президент Дуда пояснив, який у Польщі план передачі Україні танків Leopard і чому їх так мало
Президент Польщі Анджей Дуда, повернувшись після візиту до Львова в середу, пояснив анонсоване ним рішення передати Україні роту західних танків Leopard 2.
12.01 / 10:16
РНБО військова допомога "Не крапля в морі, а початок": Данілов про роту західних танків від Польщі
Рішення Польщі про передачу Україні роти "Леопардів" в межах міжнародної коаліції не є каплею в морі. Це ознаменувало початок постачання українцям важких західних танків.
12.01 / 02:19
метро Польща подарує Києву 60 вагонів метро
"Під час зустрічі мери Києва Віталій Кличко та Варшави Рафал Тшасковський підписали листа про наміри щодо співробітництва між Київським та Варшавським метрополітенами та про передачу польською столицею Києву 60 вагонів метро", - повідомила пресслужба КМДА після зустрічі мера Києва Віталія Кличка з варшавським колегою Рафалом Тшасковським, а також мерами Праги, Братислави і Будапешта.З 24 лютого партнери передали 16 вагонів продовольства, 400 теплових гармат та 10 генераторів.Будапешт допоміг в оздоровленні українських дітей на озері Балатон та у місті Тата, передав потужний генератор для "Київтеплоенерго".Варшава відіграла важливу роль як логістичний хаб для допомоги, що прямує до Києва з усієї Європи - у тому числі 2 500 тонн продуктів харчування, засобів гігієни, медикаментів, а також труб та генератора для ПрАТ "Київводоканал".Братислава планує передати до столиці України 25 міських автобусів.
11.01 / 23:02
политика Варшава передасть Києву 60 вагонів метро
Мер Варшави Рафал Тшасковський пообіцяв передати 60 вагонів для Київського метрополітену. Про це повідомила пресслужба Київської міської адміністрації.
11.01 / 18:02
президент самит Україні буде надано роту танків Leopard у рамках міжнародної коаліції - Дуда
Президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Львова заявив, що Варшава ухвалила рішення передати Києву "роту танків" Leopard 2 в межах міжнародної коаліції.
09.01 / 21:58
допомога Україні У Польщі обговорили прохання України щодо Leopard 2 на засіданні Ради нацбезпеки
Президент Польщі Анджей Дуда провів сьогодні, 9 січня, засідання Ради національної безпеки. Однією з головних тем обговорень було прохання України щодо танків Leopard 2.
09.01 / 19:21
НАТО политика Путин сам приблизил свой ужас: танки НАТО идут в Украину
Андрей Смирнов Ответственный редактор, НВ Чем жила страна 9 января 2022 года ● Путін сам наблизив свій жах: танки НАТО йдуть в Україну. У Польщі підтвердили, що готові передати Україні кілька німецьких танків Leopard. Про це з посиланням на главу Бюро міжнародної політики країни Якуба Кумоха повідомило Radia ZET.
04.01 / 15:58
"Ялинка незламності": Головна ялинка України потрапила до топ-5 найкращих у світі
Головна ялинка України, встановлена у Києві на Софійській площі, потрапила до рейтингу найкращих різдвяних дерев світу. Головна ялинка України, встановлена у Києві на Софійській площі, стала одним із найкращих різдвяних дерев світу та потрапила до ТОП-5.
04.01 / 01:03
оборона Резніков уперше в 2023 році зателефонував міністру оборони Польщі: про що говорили
Міністр оборони Олексій Резніков 3 січня провів першу в 2023 році телефонну розмову з польським колегою Маріушом Блащаком.
03.01 / 22:38
Польща звернулася до ООН з проханням про репарації
Варшава звернулася до ООН із проханням про отримання військових репарацій від ФРН. Про це розповів заступник міністра закордонних справ Польщі Аркадіуш Мулярчик в ефірі «Польського радіо».
03.01 / 08:37
политика оборона Польща замовила 70 тисяч гвинтівок: міністр оборони пояснив навіщо
Польща додатково замовила для своєї армії 70 тисяч автоматичних гвинтівок Grot. Угоду з виробником 2 січня підписав міністр оборони Маріуш Блащак.
31.12 / 01:07
рейтинг новий рік Найкрасивішу ялинку 2022 року обрали в Європі (фото, відео)
Портал European Best Destinations, що займається розвитком культури та туризму в Європі, опублікував рейтинг найкрасивіших новорічних ялинок у 2022 році. Лідерство дісталося живому різдвяному дереву у Варшаві. Воно встановлено на Ринковій площі Старого міста.
31.12 / 01:01
війна Росії проти України Моравецький про підтримку України: Кінець року не є кінцем польської допомоги
У новому 2023 році Варшава продовжить надавати Києву підтримку в боротьбі з російською агресією.
22.12 / 14:38
президент оборона роды Німецька опозиція після рішення США вимагає у Берліна Patriot для України
Після оголошення США про постачання Україні ЗРК Patriot генеральний секретар опозиційного Християнсько-соціального союзу (ХСС) закликав уряд Німеччини також надати Києву подібні системи озброєння. 
15.12 / 22:04
Евросоюз допомога Україні Польща блокувала рішення про 18 млрд євро для України, але поступилася, - ЗМІ
Польща скасувала вето на багаторівневий пакет ЄС, що включав мінімальну ставку корпоративного податку для великих транснаціональних компаній і 18 мільярдів євро допомоги Україні. Це дозволило ЄС його ухвалити.
14.12 / 03:17
президент оборона самит США готуються передати Україні потужні системи ППО Patriot
У вівторок, 13 грудня, стало відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена готується передати Україні зенітно-ракетні системи Patriot. Про це телекомпанії повідомили троє високопосадовців у Вашингтоні. За їхніми словами, рішення може бути ухвалене вже цього тижня.
12.12 / 09:30
люди политика оборона У Німеччині пояснили відмову передати Україні свої системи Patriot
Державний міністр Міністерства закордонних справ Німеччини Тобіас Лінднер пояснив позицію уряду країни щодо непердання Україні ЗРК Patriot.
12.12 / 02:55
люди Telegram оборона Уряд Німеччини закликають збудувати бомбосховища
Представники регіональних урядів Німеччини вимагають від міністерства внутрішніх справ побудувати нові бомбосховища, на фоні війни в Україні.
11.12 / 19:15
оборона війна в Україні Німеччина з наступного тижня почне підготовку до передачі Польщі ППО Patriot, - ЗМІ
Вже з вівторка, 13 грудня, Німеччина розпочне підготовку до передачі Польщі ППО Patriot. До країни вирушить розвідувальна група з метою визначення придатних позицій для розміщення.
10.12 / 10:39
оборона війна в Україні Чому Німеччина не може відправити ракети Patriot Україні: відповідь МЗС
Німеччина не може відправити ракети Patriot Україні, бо їх немає на складах. Вони є частиною системи колективної оборони НАТО.
08.12 / 02:29
ПВО оборона Дом и интерьер США працюють над зміцненням ППО України після відмови у системах Patriot
Влада США працює над зміцненням системи протиповітряної оборони України.
07.12 / 17:22
ПВО У Міноборони Німеччини підтвердили розміщення систем Patriot у Польщі
Берлін і Варшава домовилися про те, що системи Patriot будуть розміщені в Польщі. Наразі вирішується питання про їхнє місцезнаходження.
07.12 / 10:42
ПРО Patriot Німеччина не дозволила Польщі розмістити ЗРК Patriot в Україні
У Польщі розчаровані рішенням Німеччини не передавати Україні комплекси Patriot. Варшава переходить до етапу подальшого розміщення німецьких ракет на своїй території. Про це у Twitter повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.
06.12 / 23:04
люди оборона Німеччина відмовилася передавати ЗРК Patriot Україні, їх розмістять у Польщі
Міністри оборони Польщі та Німеччини Маріуш Блащак і Крістіне Ламбрехт у вівторок обговорили розміщення зенітно-ракетних комплексів Patriot на польській території, що означає відмову від пропозиції передати їх Україні.
05.12 / 22:24
санкції Антиросійський нафтовий картель: чим і чому незадоволений Київ
Нещодавно ЄС та країни «Великої сімки», після тривалих – дуже напружених, а часом навіть виснажливих переговорів, нарешті визначилися зі стелею цін на російську нафту.
03.12 / 01:19
президент держава Справедливість буде: Зеленський розповів про підготовку до запуску трибуналу через агресію РФ
Президент України Володимир Зеленський розповів про підготовку до запуску міжнародного спеціального трибуналу щодо російської повномасштабної військової агресії проти нашої країни.
02.12 / 23:41
погода самит сад и огород ЄС узгодив стелю ціни російської нафти
Країни ЄС домовилися щодо стелі цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель після того, як Польща зняла свої заперечення проти рішення, спрямованого на зменшення доходів Кремля від продажу палива. Варшава вимагала запровадити нижчу стелю.
02.12 / 09:03
Укрзалізниця Поїзди до 6 країн. Які залізничні маршрути з України діють у грудні
Міжнародне сполучення залізницею активно розвивається. Зараз потягами можна дістатися 6 країн Європи.
01.12 / 21:00
ПВО Надводні дрони, «Гепарди» та мостоукладачі: Що у новому пакеті допомоги від Німеччини
Німеччина продовжує допомагати Україні військовою технікою та необхідним обладнанням та оснащенням. Уряд країни оголосив про нову партію допомоги, яка містить 7 зенітних самохідних артилерійських установок Gepard та 100 тисяч аптечок, як свідчать дані звіту, опублікованого на сайті німецького уряду.
01.12 / 15:22
НАТО ПВО Обіцяні Польщі 8 ППО Patriot треба передати Україні: Варшава навела аргументи
Німецьке Міноборони запропонувало передати Польщі 8 пускових установок Patriot для захисту повітряного простору країни. Варшава укотре закликала віддати їх Україні та навела низку аргументів, чому ці системи більше користі принесуть саме там, пише Do Rzeczy.
29.11 / 11:36
НАТО ПВО Польща не здається: Варшава вкотре закликала ФРН віддати системи Patriot Україні
Влада Польщі вчергове закликала Німеччину передати призначені їй зенітні ракетні комплекси Patriot Україні. Прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький зазначив, що у разі відмови, польська сторона звісно розгляне пропозицію про розташування їх у себе, пише РАР.
29.11 / 02:49
общество війна Росії проти України У Польщі знову закликали Німеччину передати системи Patriot Україні
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький знову звернувся до Німеччини із закликом передати України системи Patriot.
28.11 / 20:04
референдум МИД Польши У Польщі спростували чутки про "плани приєднати Західну Україну"
Чутки про те, що Варшава нібито готує проведення референдуму щодо приєднання Західної України, є фейковими. Їхня мета - посварити українців та поляків.
DMCA