Польщі Анджей Дуда - главные новости

Польщі Анджей Дуда - последние новости часа

+7
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що напад терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль сприятиме московитській повномасштабній агресії проти України, оскільки відверне від неї увагу світу.
Виталий Портников Журналист Еще несколько месяцев назад Польша претендовала на роль главного союзника Украины в ЕС, а украинцы восторженно приветствовали президента Дуду, и даже не предполагали что он воспринимает их как несчастных «утопленников». Что произошло? Президент Польщі Анджей Дуда уточнив заяву глави уряду Матеуша Моравецького і зазначив, що прем'єр-міністр мав на увазі не відмову від військової допомоги Україні, а те, що сусідній країні не буде передано новітню техніку, яку було закуплено для польської армії.

Все новости, где упоминается Польщі Анджей Дуда

08.10 / 17:00
президент Напад ХАМАС на Ізраїль зіграє на руку Москві - Дуда
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що напад терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль сприятиме московитській повномасштабній агресії проти України, оскільки відверне від неї увагу світу.
25.09 / 04:22
президент общество Евросоюз Украина-Польша Конфликт, удививший всех. Чего ждать дальше в отношениях Польши и Украины
Виталий Портников Журналист Еще несколько месяцев назад Польша претендовала на роль главного союзника Украины в ЕС, а украинцы восторженно приветствовали президента Дуду, и даже не предполагали что он воспринимает их как несчастных «утопленников». Что произошло? Президент Польщі Анджей Дуда уточнив заяву глави уряду Матеуша Моравецького і зазначив, що прем'єр-міністр мав на увазі не відмову від військової допомоги Україні, а те, що сусідній країні не буде передано новітню техніку, яку було закуплено для польської армії.
22.09 / 11:19
ООН театр президент оборона протестующие Дуда заявив про готовість до переговорів із Зеленським
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що готовий як «друзі» говорити з президентом України Володимиром Зеленським, щоб вирішити «складні ситуації» між їхніми країнами. Про це повідомляє CNN. Посилаючись на слова Зеленського під час Генеральній асамблеї ООН про те, що «деякі наші друзі в Європі розігрують солідарність у політичному театрі», Дуда сказав польському каналу TVN24, що хоча його український колега не згадував конкретно Польщу, «натяк був, і ми всі це зрозуміли». Відповідаючи на запитання, чи засмучений коментарем Зеленського, Дуда відповів, що «можливо, засмучений - це занадто сильне слово». «Я був роздратований, я б так сказав. Я кажу так: «давайте зберігати спокій, будь ласка, не піднімайте температуру, тому що це суперечка, яка стосується невеликої частини наших відносин. Давайте не дозволимо, щоб це вплинуло в цілому, тому що цьому немає жодного виправдання, і від цього виграють лише інші», – сказав Дуда.
09.09 / 11:30
президент Leopard держава Польща та Велика Британія обіцяють дати Україні танки
Польща в складі міжнародної коаліції надасть Україні танки Leopard. Про це  заявив президент Польщі Анджей Дуда.
23.08 / 09:49
НАТО президент политика оборона Росія перекидає до Білорусі ядерну зброю
Президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що Росія розміщує свою тактичну ядерну зброю на території Білорусі. Про це він сказав у вівторок, 22 серпня, інформує видання The Guardian.
28.06 / 11:35
происшествия президент Президент Польщі Анджей Дуда приїхав з неоголошеним візитом до Києва
Сьогодні, 28 червня, президент Польщі Анджей Дуда прибув з неоголошеним візитом до Києва. В Україні він проведе переговори з Володимиром Зеленським.
23.06 / 15:46
президент самит Президент Польщі порівняв Росію з диким звіром, якого треба застрелити
Президент Польщі Анджей Дуда під час інтерв’ю українським телеканалам порівняв росію з “диким звірем”. Він наголосив, що країну-агресора потрібно зупинити, інакше вона може напасти на інші країни “колишньої сфери впливу Радянського Союзу”.
28.03 / 13:16
закон президент оборона транш держава Стало відомо, звідки Україна може отримати 40 винищувачів Mirage
За даними французького інтернет-порталу Intelligence Online, Україна сподівається отримати щонайменше 40 винищувачів Mirage 2000-9.
27.03 / 11:16
президент оборона Польша передаватиме Україні МіГ-29 поступово
Польща не передаватиме Україні усі винищувачі МіГ-29, які перебувають на озброєнні. Разом з цим буде здійснюватися й зміцнення безпеки країни.
09.03 / 03:44
люди президент оборона Здоровье и красота Польща готова передати Україні свої винищувачі | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Є висока вірогідність, що Повітряні сили ЗСУ невдовзі отримають додаткові літаки. Президент Польщі Анджей Дуда підтвердив готовність Варшави передати Україні власні винищувачі МіГ-29 в межах міжнародної коаліції. Також він виступив за необхідність розпочати навчання українських пілотів керуванню F-16. 
18.02 / 14:28
технологии люди президент оборона Здоровье и красота Як просувається питання надання Україні літаків | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що питання надання Україні винищувачів буде вирішене. Про це він заявив у кулуарах Мюнхенської безпекової конференції.
12.02 / 18:47
люди президент политика Здоровье и красота Дом и интерьер Дуда: РФ може перемогти, якщо Україні терміново не передадуть зброю | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Збройним силам України потрібно терміново надати озброєння, інакше російські окупанти виграють велику війну. Таку думку висловив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв’ю із французьким виданням Le Figaro.
27.01 / 13:56
война России против Украины Мы должны выстоять в ближайшие месяцы
Олег Жданов Полковник запаса ВСУ, военный экспертПочему на Западе заговорили о двух-трех неделях, которые определят ход войны Найближчий час навряд чи буде вирішальним. Я би все-таки зупинився на тому, що найближчі місяці будуть для України вирішальними, про що першим сказав президент Польщі Анджей Дуда.Справа в тому, що на сьогоднішній день РФ намагається відновити наступ на східному напрямку — на Донбасі.
13.01 / 13:00
НАТО оборона Відстежуватимуть російську активність. НАТО розмістить спостережні літаки AWACS у Румунії
НАТО має намір передислокувати декілька своїх літаків-розвідників AWACS, які зазвичай базуються в Німеччині, до Румунії у зв'язку з загарбницькою війною Росії проти України.
13.01 / 12:29
військова допомога війна в Україні Резніков впевнений, що Україна отримає танки та літаки: у західних країнах все змінюється
Україна зможе отримати танки та бойові літаки від партнерів, оскільки у західних країнах змінюється думка щодо постачання важкого озброєння.
13.01 / 00:01
військова допомога Зеленський: Польща може стати рушійною силою для постачання зброї Україні
Польща може бути лобістом та рушійною силою у питанні постачання зброї в Україну з інших країн.
12.01 / 23:39
президент оборона самит Як канцлер ФРН Шольц опинився у капкані через «Леопарди»
Рівно тиждень тому уряд Німеччини оголосив про своє рішення передати Україні до 40 бойових машин піхоти Marder. Тепер і дня не минає без дедалі наполегливіших вимог відправити слідом за ними і важкі танки Leopard 2. Звучать вони як усередині країни, так і з боку партнерів ФРН по НАТО.
12.01 / 20:58
Офіс Президента війна Росії проти України військова допомога Коли Україна отримає необхідні важкі танки: Подоляк назвав терміни
Україна має у найближчі кілька місяців отримати необхідні важку танки Табу на постачання вже повністю знято.
12.01 / 20:15
Великобританія військова допомога Подоляк про танки для України від Польщі та Британії: це безперечно, вже прийнято рішення
Україна отримає танки від Польщі та Великої Британії. Варшава та Лондон вже ухвалили відповідні рішення.
12.01 / 19:48
війна Росії проти України Зеленський обговорив із прем'єром Люксембургу реалізацію формули миру
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Люксембургу Ксав'є Бетелем. У переговорах вони обговорили реалізацію формули миру.
12.01 / 17:58
військова допомога допомога Україні Голова Міноборони Німеччини не виключила постачання Leopard Україні
Рішення про передачу Україні танків Leopard у Німеччині поки не ухвалили, але Берліну варто пристосовуватися до реалій.
12.01 / 17:05
президент Українці назвали політиків 2022 року: хто увійшов до рейтингу
Більшість українців (59%) назвали президента Володимира Зеленського політиком 2022 року. На другому місті з великим відривом Валерій Залужний (10%).
12.01 / 16:59
президент війна в Україні У Польщі готові тиснути на країни ЄС, щоб збільшити постачання Leopard Україні
Польща оголосила про передачу танків Leopard Україні, щоб "змусити інші країни зробити те саме". Це важливо для захисту України, оскільки інакше Польща може стати наступною мішенню російської агресії.
12.01 / 10:38
президент Дуда пояснив, який у Польщі план передачі Україні танків Leopard і чому їх так мало
Президент Польщі Анджей Дуда, повернувшись після візиту до Львова в середу, пояснив анонсоване ним рішення передати Україні роту західних танків Leopard 2.
12.01 / 10:16
РНБО військова допомога "Не крапля в морі, а початок": Данілов про роту західних танків від Польщі
Рішення Польщі про передачу Україні роти "Леопардів" в межах міжнародної коаліції не є каплею в морі. Це ознаменувало початок постачання українцям важких західних танків.
12.01 / 10:16
президент війна в Україні Данилов розповів, скільки знадобиться часу ЗСУ, щоб освоїти Leopard
Українські військові за лічені тижні освоять танки Leopard.
12.01 / 09:42
МАГАТЭ "Леопарди" від Польщі та перестановки в армії РФ: новини за 11 січня
Польща заявила, що готова передати Україні роту танків Leopard у рамках міжнародної коаліції, тим часом Міноборони Росії призначило нового командувача окупаційних військ в Україні замість колишнього командувача Сергія Суровікіна, якого понизили до заступника.
12.01 / 08:47
президент оборона самит Литва надасть Україні системи ППО та зенітні установки
Литва має намір направити в Україну системи протиповітряної оборони та зенітні установки. Про це президент Литви Гітанас Науседа сказав у Львові на спільному брифінгу з президентами України та Польщі Володимиром Зеленським та Анджеєм Дудою, повідомляє Час Пік.
11.01 / 23:09
НАТО Польща та Литва лобіюватимуть гарантії НАТО для України, - Дуда
Уряди Польщі та Литви лобіюватимуть гарантії безпеки НАТО для України.
11.01 / 21:05
НАТО президент Литва про вступ України в НАТО: не можна викреслювати з порядку денного
Сьогодні, 11 січня, під час візиту до Львова, президент Литви Ґітанас Науседа наголосив, що питання членства України в НАТО не можна викреслювати з порядку денного.
11.01 / 19:42
Facebook президент оборона Леопардам бути! Підсумки зустрічі лідерів країн "Люблінського трикутника"
Сьогодні у Львові пройшла зустріч лідерів країн-членів "Люблінського трикутника" - президента України Володимира Зеленського, президента Польщі Анджея Дуди та президента Литви Гітанаса Науседи. На зустрічі обговорювалось питання безпеки та ситуації на фронті, а також на можливості нової ескалації з боку держави-агресора Росії. Про це повідомляє Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.
11.01 / 19:29
президент общество политика Дуда передает танки Leopard, Путин тасует генералов, Соледар держится
Андрей Смирнов Ответственный редактор, NVЧем жила страна 11 января 2022 года ● Зеленський з'їздив на захід. Президент Володимир Зеленський приїхав до Львова з робочим візитом. Там він провів координаційну нараду щодо стану забезпечення охорони держкордону та актуальної ситуації з безпекою у північно-західних областях України.
11.01 / 18:56
Курс України в ЄС та НАТО і "формула миру": що означає спільна декларація трьох президентів
Сьогодні, 11 січня, президент України Володимир Зеленський, президент Литви Гітанас Наусєда та президент Польщі Анджей Дуда підписали Спільну декларацію за результатами саміту, який відбувся у Львові. У документі відображені пріоритетні напрями співпраці у форматі Люблінського трикутника.
11.01 / 18:27
президент Telegram оборона Великобританія заявила, що передасть Україні танки
Про це повідомило The Financial Times з посиланням на речника уряду. За його словами, прем'єр-міністр Ріші Сунак попросив міністра оборони Бена Уоллеса 'попрацювати з партнерами' протягом наступних тижнів, щоб просунутися 'далі і пришвидшитись з підтримкою України, включаючи надання танків'.
11.01 / 18:02
президент самит Україні буде надано роту танків Leopard у рамках міжнародної коаліції - Дуда
Президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Львова заявив, що Варшава ухвалила рішення передати Києву "роту танків" Leopard 2 в межах міжнародної коаліції.
11.01 / 17:41
танки Україна отримає роту танків Leopard від Польщі
"Перш за все, ми хотіли б, щоб це була міжнародна коаліція, і ми на її розгляд подали пропозицію про надання першого пакету танків Leopard, який, сподіваюся, разом з іншими партіями танків Leopard, які є в інших країнах, будуть відправлені в Україну" , - сказав президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє "РБК-Україна".Дуда наголосив, що таке рішення в Польщі вже ухвалено.
11.01 / 17:21
президент Польща передасть Україні роту танків Leopar
Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Львові.
10.01 / 15:59
президент политика держава Рейтинг політиків: кому з іноземних лідерів довіряють і не довіряють українці
Президент Польщі Анджей Дуда вже другий рік поспіль є лідером суспільних симпатій в Україні - йому довіряють 87% громадян (у 2021 році - 52%). На другій позиції - президент США Джозеф Байден (79%) та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн (73%).
09.01 / 21:58
допомога Україні У Польщі обговорили прохання України щодо Leopard 2 на засіданні Ради нацбезпеки
Президент Польщі Анджей Дуда провів сьогодні, 9 січня, засідання Ради національної безпеки. Однією з головних тем обговорень було прохання України щодо танків Leopard 2.
09.01 / 19:21
НАТО политика Путин сам приблизил свой ужас: танки НАТО идут в Украину
Андрей Смирнов Ответственный редактор, НВ Чем жила страна 9 января 2022 года ● Путін сам наблизив свій жах: танки НАТО йдуть в Україну. У Польщі підтвердили, що готові передати Україні кілька німецьких танків Leopard. Про це з посиланням на главу Бюро міжнародної політики країни Якуба Кумоха повідомило Radia ZET.
09.01 / 12:13
РНБО Дуда скликає засідання Ради нацбезпеки Польщі: обговорять Україну
Президент Польщі Анджей Дуда сьогодні, 9 січня, скликає засідання Ради національної безпеки. З міністрами польський лідер планує обговорили політику партнерів щодо України.
05.01 / 17:34
происшествия президент дети и родители У Ватикані попрощалися з Бенедиктом XVI: чому цей похорон став унікальним (фото та відео)
У четвер, 5 січня, у Ватикані відбувся похорон Бенедикта XVI. Як уже повідомляв «ФАКТИ»,
12.12 / 19:29
НАТО Російська Федерація Не так, як до Києва. Дуда розповів, що країни НАТО можуть гарантувати Росію
Країни НАТО не ставитимуться до Росії так само, як вона останнім часом ставиться до України та її народу.
12.12 / 18:00
президент війна в Україні В Польщі очікують збільшення потоку українських біженців, проситимуть допомоги в ЄС
Президент Польщі Анджей Дуда очікує збільшення кількості українських біженців цієї зими. На його думку, його країна та Німеччина повинні звернутися до ЄС за допомогою.
12.12 / 18:00
ПВО Дуда розповів, коли розпочнеться робота з розміщення ППО Patriot у Польщі
Польща та Німеччина планують розпочати роботу з розгортання систем ППО Patriot поблизу польсько-українського кордону найближчими днями.
05.12 / 18:49
Дрони Вторгнення Росії до України У Канаді підтвердили наявність своїх компонентів в іранських дронах-камікадзе
Канадська компанія Tallysman підтвердила, що в іранських безпілотних літальних апаратах, якими РФ обстрілювала Україну, використовувалися компоненти її виробництва.
25.11 / 22:13
Російська Федерація Решток другої ракети у Пшеводові слідчими не виявлено, - Дуда
Польські слідчі продовжують розслідування інциденту з падінням на території села Пшеводов. Їм вдалося виявити залишки лише однієї ракети.
25.11 / 21:42
ракетный удар Дмитро Кулеба Ми не бачили доказів, що у Польщі впала українська ракета, - Куліба
Україна поки що не отримала доказів того, що в Польщі впала ракета українських сил ППО, яка пошкодила фермерське підприємство та призвела до загибелі двох місцевих мешканців.
25.11 / 18:16
люди оборона Німеччина обговорює з союзниками ідею Польщі щодо розміщення Patriot в Україні
Німеччина заявила у п'ятницю, що обговорює з союзниками прохання Польщі про відправлення німецьких систем Patriot до України.
25.11 / 17:20
війна в Україні Російська Федерація Європа отримає безпеку, якщо Росія програє на всіх фронтах, - Дуда
Президент Польщі Анджей Дуда переконаний, що програш Росії на всіх фронтах принесе Європі повну безпеку.
23.11 / 08:06
НАТО Падіння ракети в Польщі: кого винуватять поляки та що вони думають про заяви Зеленського
Під час масштабних ракетних атак росії на Україну 15 листопада в Польщі від падіння ракети в прикордонному селі Пшеводув загинули дві людини. Розслідування того, чи була це російська ракета, чи це був результат роботи української системи ППО, досі триває.
21.11 / 14:36
погода президент У Польщі сподіваються, що необдумані рішення не зруйнують українсько-польські стосунки
У Польщі сподіваються, що різноманітні необдумані рішення з обох сторін не призведуть до руйнування стосунків України та Польщі.
21.11 / 12:49
президент политика оборона Польща хоче розмістити запропоновані Німеччиною Patriot біля кордону з Україною
Віцепрем'єр-міністр, глава міністерства оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що вітає пропозицію німецької колеги щодо розміщення додаткових пускових установок Patriot на території Польщі.
20.11 / 20:42
люди ракетный удар Слідчі поки не встановили місце запуску ракети, яка впала у Польщі, - прем'єр
Фахівці, які займаються розслідуванням інциденту в Польщі, поки не встановили, звідки було запущено ракету, що впала в Пшеводуві.
18.11 / 23:57
президент оборона самит Президент Польщі не виключає, що ситуація з падінням ракети може повторитися
На території Польщі і в майбутньому можуть відбуватися різноманітні нещасні випадки, пов'язані з війною, яка йде в Україні. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в п'ятницю, 18 листопада, перебуваючи в місті Жешуві, передає Час Пік з посиланням на "Польське радіо".
18.11 / 08:56
президент политика Падіння ракети у Польщі: результати розслідування стануть відомі за кілька днів
Результати розслідування падіння ракети у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства стануть відомі за кілька днів. Представник Міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна у розмові з кореспондентом CNN заявив, що Польща продовжує розслідування інциденту і влада очікує отримати результати найближчими днями, повідомляє Час Пік.
17.11 / 23:39
люди президент самит Жодних слідів другої ракети у Пшеводуві поки що не виявлено, - Дуда
Президент Польщі Анджей Дуда, перебуваючи сьогодні у Пшеводуві, заявив, що наразі слідів другої ракети на місці падіння не виявлено.
17.11 / 17:02
ракетный удар Росія в кінцевому рахунку відповідальна за інцидент у Польщі, - Блінкен
Росія є стороною, яка в кінцевому рахунку відповідальна за інцидент у Польщі.
17.11 / 15:17
Українські фахівці візьмуть участь у розслідуванні обставин падіння ракет у Польщі
"Учора ми отримали підтвердження, що наші фахівці братимуть участь у розслідуванні. Доки розслідування не завершиться, ми не можемо сказати точно, які ракети чи їхні частини впали на території Польщі. Але ми бачили картинки діаметра вирви. Це не могли бути тільки залишки протиракетних систем", – сказав президент України Володимир Зеленський, повідомляє "Інтерфакс-Україна"."Усі мають зрозуміти, що майже 100 ракет було випущено цього дня. Я вдячний світу за підтримку України із системами ППО. Це не перший випадок, коли частини російської ракети падають на територію іншої країни", - додав президент. Він підкреслив, що "не знає точно", що трапилося цього разу на 100%.  "Світ також не знає на 100%. Я впевнений, що це була російська ракета. Ми вдячні, що нас не звинувачують, тому що ми боремося із російськими ракетами на нашій території", - зазначив Зеленський. Голова Бюро міжнародної політики при президенті Польщі Якуб Кумох раніше повідомив, що на місці падіння ракети працює польсько-американська слідча група, і українці також звернулися з проханням надати їм доступ до розслідування. Кумох підкреслив, що "ніхто не звинувачує Україну в тому, що вона навмисно бомбила польську територію". Президент Польщі Анджей Дуда 16 листопада заявив, що вибухи на сході Польщі були нещасним випадком, і Варшава не вважає інцидент з ракетою нападом на країну, оскільки ракета, що впала, за словами Дуди, вірогідно, була випущена українськими силами ППО.
17.11 / 11:49
президент ракети Україна може отримати доступ до місця вибуху ракети у Польщі
Україна, ймовірно, отримає доступ до місця вибуху на південному сході Польщі, де ракета вбила двох людей, заявив головний радник президента Польщі із зовнішньої політики Якуб Кумоч після того, як Київ вимагав доступу до місця вибуху.
DMCA