Данія - главные новости

Данія - последние новости часа

+28
Влада Швеції уклала угоду з виробником боєприпасів, компанією Nammo (Nordic Ammunition Company), з метою розширення виробничих потужностей артилерійських боєприпасів на своїй території, щоб постачати їх в Україну. Про це у суботу, 13 січня, повідомляє управління матеріального забезпечення оборони (FMV) Швеції.
Про це з трибуни Верховної Ради України повідомив керівник міжпарламентської групи співробітництва з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко. За його інформацією, 14 мільйонів євро з цієї суми передбачено на відновлення інфраструктури, протезування українських Захисників та Захисниць, навчання представників органів місцевого самоврядування в рамках європейської інтеграції. Пише Знай.юа.

Все новости, где упоминается Данія

29.05 / 14:20
Данія виділить ще $2,6 млрд на військову допомогу Україні
Данія планує збільшити свої витрати на військову допомогу Україні на 17,9 млрд крон ($2,59 млрд) в цьому і наступному роках. Про це заявила в понеділок прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, передає "Європейська правда" з посиланням на DR.
14.01 / 09:01
F-16 политика оборона поставки Швеція збільшить поставки боєприпасів в Україну
Влада Швеції уклала угоду з виробником боєприпасів, компанією Nammo (Nordic Ammunition Company), з метою розширення виробничих потужностей артилерійських боєприпасів на своїй території, щоб постачати їх в Україну. Про це у суботу, 13 січня, повідомляє управління матеріального забезпечення оборони (FMV) Швеції.
21.11 / 12:24
президент самит начальник парламентарии держава Естонія продовжить відбудовувати Житомирщину, – нардеп Пушкаренко
Про це з трибуни Верховної Ради України повідомив керівник міжпарламентської групи співробітництва з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко. За його інформацією, 14 мільйонів євро з цієї суми передбачено на відновлення інфраструктури, протезування українських Захисників та Захисниць, навчання представників органів місцевого самоврядування в рамках європейської інтеграції. Пише Знай.юа.
12.10 / 16:07
F-16 политика пилот Болгария будет учить украинских пилотов английскому языку, — Умеров
Об этом заявил министр обороны Украины Рустем Умеров, передает "ДС".
11.09 / 12:23
cbs держава США тепер значно відстають за рівнем допомоги Україні від Євросоюзу
Дослідники, які відстежують міжнародну допомогу Україні, кажуть, що Європейський Союз та інші європейські держави, збільшують військову, фінансову та гуманітарну допомогу українцям, і в сукупності обсяги обіцяної підтримки від Європи зараз значно перевищують допомогу найбільшого окремого донора - Сполучених Штатів.
31.08 / 11:17
налоги Законодательство Украины война России против Украины deloitte Налоги в Украине не соответствуют военным реалиям: Что стоит изменить?
Андрей Серветник Партнер, руководитель направления Международное налогообложение и практики Deloitte Private в Украине В прошлом году, работая над циклом статей об истории налогов, я позволил себе несколько пофантазировать о том, какой должна быть идеальная налоговая система для Украины.На мою думку, нам потрібна справжня податкова революція, яка подарувала б суспільству такі принципові зміни:На превеликий жаль, все це поки що залишається лише фантазіями. Навряд чи український парламент впровадить настільки радикальні кроки.
22.08 / 16:03
президент F-16 общество политика оборона Реалистичный прогноз Резникова относительно войны
Андрей Смирнов Ответственный редактор, NVЧем жила страна 22 августа 2023 года ● Реалістичний прогноз Резнікова щодо війни. Україна переможе у розвʼязаній Росією війні, але бойові дії можуть тривати довго та з болісними втратами для української сторони, спрогнозував міністр оборони Олексій Резніков.
21.08 / 15:51
F-16 самит Проблем з інфраструктурою для F-16 в Україні немає, – Повітряні сили
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що проблем з інфраструктурою для сучасних західних винищувачів в Україні немає. Про це він сказав в ефірі телемарафону.
21.08 / 11:45
люди президент F-16 самит легкомоторный У Повітряних силах повідомили, скільки винищувачів треба Україні, щоб отримати перевагу в небі
128 винищувачів необхідні Україні для того, щоб замінити старий авіаційний парк техніки, така кількість прописана у візії Повітряних сил ЗСУ, розповів в етері Радіо Свобода (Свобода.Ранок) речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат. Він сказав про це, коментуючи новини про наміри передати Україні винищувачі F-16, що підтвердили уряди країн Данії та Нідерландів.
20.08 / 15:03
президент F-16 Україна отримає від Данії та Нідерландів 42 винищувачі F-16
Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте повідомив, що Україна отримає винищувачі F-16 після навчання пілотів, кількість складатиме 42 літаки.
14.08 / 10:01
пиво спорт чемпионат пресс-служба Датский клуб предложил пиво тем, кто ослабит конкурента по чемпионату
Раннерс выступил с необычным предложением к большим футбольным клубам, пытаясь спастись от поражения. Необычное предложение поступило к футбольным богачам из Дании. Датский Раннерс попытался стимулировать ПСЖ, Аякс и другие команды для покупки игрока.
12.08 / 09:11
президент F-16 Дом и интерьер США пропонують навчати українських пілотів на F-16
США готові провести навчання українських пілотів на винищувачах F-16, у разі якщо тренування не організують країни Європи. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє кореспондент Голосу Америки Джефф Селдін у Twitter в п’ятницю, 11 серпня.
15.07 / 07:49
Нидерланды F-16 Страны Европы все еще ждут разрешения США на обучение украинских пилотов на F-16 — Politico
F-16 (Фото:Ritzau Scanpix/Bo Amstrup via REUTERS) Европейские страны, которые пообещали обучать украинских пилотов на истребителях F-16, все еще ждут от США официального утверждения программы, сообщает Politico со ссылкой на официальных лиц США и Европы на условиях анонимности.
14.07 / 08:27
погода люди НАТО президент Здоровье и красота До гарантій безпеки України, крім G7, приєдналися ще 6 країн | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Чехія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Іспанія та Швеція за першу добу після саміту НАТО у Вільнюсі приєдналися до так званих «гарантій безпеки» для України, запропонованих країнами «Великої сімки».
13.07 / 07:11
погода люди политика Здоровье и красота реформа Низка країн долучилися до гарантій G7 | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Швеція, Данія, Ісландія, Норвегія та Фінляндія вирішили підтримати декларацію щодо гарантій безпеки для України, яку сьогодні погодили лідери «Великої сімки». Про це свідчить загальна заява цих країн.
27.06 / 06:21
оборона курс У Данії почалися тренування українських пілотів на винищувачах F-16
26 червня в уряді Данії повідомили про початок тренування українських пілотів на винищувачах F-16. Передбачається, що термін навчання триватиме шість-вісім місяців, повідомляє AP.
14.06 / 13:42
происшествия люди Допомагати Україні долати наслідки теракту рашистів на КГЕС будуть 16 країн Євросоюзу
До надання Україні допомоги для подолання наслідків підриву росіянами греблі Каховської ГЕС долучилися 16 країн Євросоюзу.
14.06 / 09:06
ООН люди оборона Здоровье и красота Stryker США і Британія оголосили про нові пакети військової допомоги Україні | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Уряд Великої Британії анонсував передачу Україні нової військової допомоги в галузі протиповітряної оборони. Про це оголосили під час зустрічі міністрів оборони Об’єднаних експедиційних сил, передає Sky News.
01.06 / 15:50
люди президент Здоровье и красота Зеленський назвав дві складові для перемоги | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Дві коаліції – західних ракетних комплексів Patriot і винищувачів – допоможуть перемогти сучасний російський терор. Про це сьогодні сказав президент України Володимир Зеленський на саміті Європейського політичного співтовариства в Молдові.
29.05 / 15:38
люди президент политика Здоровье и красота Данія збільшила військову підтримку України на $2,6 млрд | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Данія збільшила фінансування фонду підтримки України на $2,6 млрд. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Twitter в понеділок, 29 травня.
02.05 / 19:36
люди политика оборона Здоровье и красота Україна отримала додаткову зброю для контрнаступу | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Влада Данії виділила найбільший за обсягом пакет допомоги для потреб Збройних сил України на загальну суму майже 230 млн євро. Мова йде про обладнання, яке необхідне для контрнаступу, повідомило Міністерство оборони Данії у вівторок, 2 травня.
02.05 / 16:32
политика оборона 250 млн доларів від Данії для успішного контрнаступу ЗСУ
Данія ухвалила рішення виділити Україні новий пакет військової допомоги вартістю 1,7 мільярда данських крон (понад 250 мільйонів доларів).
30.04 / 08:30
люди президент оборона бюджет Здоровье и красота Британія закупить для ЗСУ далекобійні ракети | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Міністерство оборони Великобританії опублікувало інформацію про військову техніку, яку закуповують для потреб ЗСУ в межах фонду підтримки України. Серед іншого там йдеться про далекобійні ракети з дальністю від 100 до 300 км.
30.04 / 08:30
люди президент оборона бюджет Здоровье и красота Міноборони Британії надасть Україні далекобійні ракети | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Міністерство оборони Великобританії опублікувало інформацію про військову техніку, яку закуповують для потреб ЗСУ в межах фонду підтримки України. Серед іншого там йдеться про далекобійні ракети з дальністю від 100 до 300 км.
28.04 / 15:45
люди президент общество политика оборона ВСУ это сделают, как только будет воля Божья и Залужного
Андрей Смирнов Ответственный редактор, NV Чем жила страна 28 апреля 2023 года ● ЗСУ це зроблять, як тільки буде воля Божа та Залужного. Підготовка до контрнаступу перебуває на завершальній стадії, запевнив міністр оборони Олексій Резніков. «Якщо у глобальному сенсі, в високому відсотковому режимі ми готові.
17.04 / 14:52
люди политика самит Здоровье и красота Швеція не вступить у НАТО щонайменше до осені | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Швеція навряд чи стане формальним членом НАТО під час липневого саміту у Вільнюсі. Про це 17 квітня повідомило SverigesRadio.
10.04 / 17:39
политика оборона самит Протягом наступного місяця Данія передасть Україні САУ Ceasar
Установки Ceasar поставлять в Україну протягом наступного місяця. Про це на брифінгу 10 квітня в Media Center Ukraine — Odesa повідомив виконувач обов'язків міністра оборони Королівства Данії Троельс Лунд Поульсен, передає  Суспільне.
16.03 / 17:55
люди закон политика оборона держава Дві третини опитаних у десяти європейських країнах вважають Кремль суперником ЄС
Країна-агресор широко розглядається європейцями як «противник» або «суперник», а блок ЄС вважається сильнішим, ніж до початку повномасштабної війни РФ проти України. Про це йдеться у звіті Європейської ради з міжнародних відносин, повідомляє Politico.
15.03 / 16:05
ООН закон оборона геноцид держава Уряд Данії виділяє $1 млрд для цивільної, військової та економічної допомоги Україні
Уряд Данії та більшість партій у данському парламенті домовилися про створення фонду у розмірі 7 млрд данських крон ($1 млрд) для цивільної, військової та економічної допомоги Україні.
09.03 / 03:44
люди президент общество Здоровье и красота Дом и интерьер Білий дім не підтвердив заяви NYT про підрив Північних потоків | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Рада національної безпеки Білого дому не підтвердила інформацію газети The New York Times про те, що до диверсії на трубопроводах Північний потік та Північний потік-2 могло бути причетне якесь «проукраїнське угруповання». Про це повідомила керівник прес-служби РНБ Ейдрієнн Вотсон у своєму Twitter-акаунті у середу, 8 березня.
02.03 / 22:12
люди политика оборона Здоровье и красота В Данії на статуї Русалоньки намалювали прапор Росії | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
У столиці Данії Копенгагені невідомі зіпсували статую Русалоньки, одну з найвідоміших визначних пам’яток країни.
16.01 / 15:18
До Данії прибуло судно з військовою технікою армії США для подальшого перекидання до Східної Європи
До данського порту Орхус прибуло транспортне судно ARC Independence, яке доставило 600 одиниць військової техніки армії США, повідомили в понеділок збройні сили Данії.
16.01 / 13:58
Данія вперше прийняла судно з військовою технікою армії США для подальшого перекидання до Східної Європи
До порту Орхус, що знаходиться в Данії, прибуло транспортне судно ARC Independence. У ньому було понад 600 одиниць бойової техніки армії Сполучених Штатів Америки, повідомили Збройні сили Данії.
12.01 / 09:06
Шри-Ланка Втеча від санкцій. До яких країн все ще їздять росіяни після ізоляції в Європі
Вторгнення Росії в Україну різко ізолювало туристів із країни-окупанта на світовій карті. Також світова громадськість влаштувала "туристичний бойкот" і в самій Росії: організований в'їзний турпотік до РФ за підсумками 2022 року скоротився більш ніж на 90%.
06.01 / 11:53
банк ЄС В одній із країн ЄС за рік уперше не пограбовано жодного банку
Минулого року кількість пограбувань банків у Данії впала до нуля, — повідомляє CNN. Кількість пограбувань банків неухильно скорочується з 2000 року, коли було зареєстровано 221 пограбування. 2021 року в Данії було скоєно лише одне пограбування банку, а торік — жодного.
29.12 / 17:47
Знайдено велику залу часів правління короля Данії та Норвегії Харальда Блютуса (Фото)
Великий зал часів правління короля Данії та Норвегії Харальда Блютуса був виявлений під час будівельних робіт неподалік Хюна, села у муніципалітеті Джаммербугт у Північній Ютландії, Данія. Про це повідомляє Музеї Північної Ютландії.
26.12 / 10:05
ООН люди Фінляндія виділяє 5 млн євро на програму «зеленого» відновлення України
Уряд Фінляндії вирішив передати п'ять мільйонів євро на програму "Зелене відновлення" Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), покликаної сприяти відбудові України з урахуванням кліматичних змін.
22.12 / 09:45
оборона бюджет Данія виділила Україні новий пакет фінансової допомоги
Уряд Данії виділив 300 мільйонів данських крон для закупівлі зброї та обладнання для України, повідомила пресслужба данського міністерства оборони.
22.12 / 05:01
оборона допомога Україні Данія виділила новий пакет фінансової допомоги для ЗСУ
Уряд Данії виділив 300 мільйонів данських крон (близько 43 мільйонів доларів) для закупівлі зброї та обладнання для України.
20.12 / 09:37
президент политика Фінляндія передасть Україні ще одну партію оборонної допомоги
Фінляндія готує новий пакет оборонної допомоги для України.
19.12 / 22:25
президент Фінляндія готує новий пакет військової допомоги Україні, - президент Ніїністе
Фінляндія готує новий пакет військової допомоги для України.
19.12 / 16:46
ГАЗ Датчики тиску коробчатого типу EMP 2: які є модифікації, особливості та галузь застосування
Призначення датчиків тиску коробчатого типу EMP 2. Основні модифікації перетворювачів. Особливості датчика: будова, принцип дії, технічні характеристики.
17.12 / 06:32
Ритуальне болотне тіло часів неоліту знайшли в Данії
У Данії археологи виявили 5000-річне болотне тіло. Ймовірно, людину принесли в жертву. Про знахідку вчені розповіли порталу LiveScience.
12.12 / 08:05
ГАЗ держава 12 країн ЄС закликають знизити стелю цін на газ
Низка країн - членів Європейського Союзу виступає за суттєве зниження запланованої стелі цін на газ, повідомили агентства Reuters і Bloomberg.
12.12 / 00:26
Facebook ГАЗ Telegram 12 країн ЄС вимагають знизити ціну на російський газ – Bloomberg
Bloomberg із посиланням на свої джерела.Країни, включаючи Бельгію, Грецію, Італію та Польщу, зробили цей крок за чотири дні до екстреної зустрічі міністрів енергетики ЄС, щоб спробувати досягти угоди щодо цього заходу. Коаліція має достатньо голосів, щоб заблокувати угоду, якщо її вимоги не будуть виконані, за словами дипломатів ЄС, які побажали залишатися невідомими, оскільки переговори щодо цього заходу є закритими.У листопаді Єврокомісія запропонувала встановити обмеження цін на російський газ на рівні 275 євро за мегават-годину.
10.12 / 12:31
люди спорт Здоровье и красота Аргентина виграла у Нідерландів і вийшла до 1/2 фіналу ЧС-2022 | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Завершився фантастичний за драматургією матч 1/4 фіналу чемпіонату світу між збірними Нідерландів та Аргентини. Основний та додатковий час завершився внічию – 2:2. У серії пенальті сильнішою була
10.12 / 12:31
люди спорт Здоровье и красота Хорватія в драматичному матчі вибила Бразилію з ЧС-2022 | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Збірні Хорватії та Бразилії подарували вболівальникам драматичний чвертьфінал на ЧС у Катарі. Зустріч проходила на стадіоні «Ед’юкейшн Сіті» в Ер-Райяні.Перші 90 хвилин протистояння завершилися з рахунком 0:0. Після чого команди показа
08.12 / 12:17
наука стартап Компанія DHI запровадила технологію захисту птахів при роботі вітрових турбін з використанням штучного інтелекту
Компанія DHI (Данія) розробила нову технологію для автоматичного розпізнавання птахів, що перебувають під загрозою зникнення. Про це повідомляє видання Riviera Maritime Media.
07.12 / 16:44
посольства У МЗС розповіли про посилки, які отримують посольства України
Як написав у Facebook голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба, наші посольства та консульства продовжують роботу в режимі посилених заходів безпеки, кордонів поліції, приїздів кінологів, піротехніків та криміналістів.За останні два дні посилки надійшли до посольств в Італії, Польщі, Португалії, Румунії та Данії, а також консульства у Гданську.Загалом дипустанови отримали вже 31 посилку:- Австрія – 1 посилку;- Ватикан – 1;- Данія – 1;- Іспанія – 5;- Італія – 4;- Казахстан – 1;- Нідерланди – 1;- Польща – 6;- Португалія – 2;- Румунія – 2;- США – 1;- Угорщина – 2;- Франція – 1;- Хорватія – 1;- Чехія – 2.Усі конверти мають одну й ту саму адресу відправника - автосалон Tesla в німецькому містечку Sindelfingen. Водночас відправлення в більшості випадків відбувалось з поштових відділень, які не мають систем відеоспостереження. Також на пакунках не були виявлені сліди ДНК."Я на постійному зв’язку із моїми колегами-міністрами закордонних справ, українські посольства взаємодіють з іноземною стороною в контексті розслідування всіх випадків погроз. Вдячний також правоохоронним органам України, які також оперативно розпочали слідство", - додає міністр.Кампанія терору проти дипломатів безпрецедентна за своїми масштабами."Я не пригадую випадків в історії, коли така кількість посольств і консульств однієї країни піддавалася таким масованим атакам за такий короткий проміжок часу", - зауважив міністр.Українські дипломати й надалі продовжують роботу на перемогу України.
04.12 / 22:17
спорт ПАСЕ Здоровье и красота Франція обіграла Польщу і вийшла до 1/4 фіналу ЧС-2022 | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Завершився матч 1/8 фіналу чемпіонату світу 2022 року між збірними Франції та Польщі. Перемогу з рахунком 3:1 чинні чемпіони світу французи.На 44-й хвилині форвард збірної Франції Кіліан М
04.12 / 16:40
люди спорт Здоровье и красота Аргентина перемогла Австралію за допомогою гола Мессі | Новини та події України та світу, про політику, здоров'я, спорт та цікавих людей
Відбувся матч 1/8 фіналу чемпіонату світу, у якому на стадіоні «Ахмед бін Алі» в Ер-Райяні грали збірні Аргентини та Австралії.Аргентина впевнено контролювала гру з перших хвилин,
01.12 / 16:50
технології Компанія Topsoe запровадить технологію для біопереробного заводу з виробництва стійкого авіаційного палива (SAF) у Бразилії
Компанія Topsoe (Данія) обрана постачальником технологій для першого біопереробного заводу у Бразилії з виробництва стійкого авіаційного палива (SAF), повідомляє BlogTopsoe.
30.11 / 19:59
спорт чм-2022 Чемпіонат світу ЧС-2022: Збірна Австралії сенсаційно переграла Данію і вийшла в 1/8 фіналу Мундіалю
Мінімальною перемогою національної команди Австралії над збірною Данії завершився фінальний тур групового етапу в квартеті D.
30.11 / 00:39
президент війна Росії проти України Для відбудови України потрібно більше 1 трлн доларів, - Зеленський
Для післявоєнної відбудови України потрібно більше 1 трлн доларів, тому до процесу будуть залучені країни-партнери, які зможуть взяти певні міста та області під шефство.
26.11 / 21:30
футбол ЧС-2022. Дубль Мбаппе приніс Франції перемогу у матчі з Данією
Чинні чемпіони світу обіграли збірну Данії у другому турі групового етапу Чемпіонату світу з футболу в Катарі та забезпечили вихід до 1/16.
22.11 / 18:01
спорт чм-2022 Чемпіонат світу ЧС-2022: Збірна Данії несподівано розписала з Тунісом першу нульову нічию Мундіалю
Безгольовою нічиєю завершився матч стартового туру чемпіонату світу-2022 у групі D між національними командами Данії та Тунісу.
21.11 / 15:47
Facebook Telegram Українці стали все рідше виїжджати до ЄС — Євростат
Про це повідомляє Schengenvisainfo.За даними Євростату, у вересні Польща прийняла на 13 735 біженців менше порівняно із серпнем. Також кількість громадян України, яким  запропоновано тимчасовий захист, скоротилася на 10 160 та 2 830 у Франції та Німеччині відповідно.Натомість збільшення кількості українців зареєстровано у деяких інших європейських країнах, таких як Ірландія (900), Данія (345) та Кіпр (105).
DMCA